Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bezy te przygotowuje się bardzo szybko i łatwo. Wychodzą kruchutkie i delikatne jak chmurki. Nie są ciągnące i wilgotne w środku. Bardzo smaczne!
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 1110
Delikatny schab w aromatycznym sosie , idealny na obiad.
Odsłon: 124
Delikatny filet z dorsza otulony sosem z natki pietruszki.
Odsłon: 99
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 1110
Delikatny schab w aromatycznym sosie , idealny na obiad.
Odsłon: 124
Delikatny filet z dorsza otulony sosem z natki pietruszki.
Odsłon: 99
Składniki
Białka najpierw ubiłam na sztywną pianę (warto dodać szczyptę soli), a następnie stopniowo wsypywałam cukier i cały czas miksowałam. Najlepiej sprawdzi się cukier puder lub cukier drobny.
Powstałą masę przełożyłam do szprycki i wyciskałam beziki na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Włożyłam do nagrzanego piekarnika do 150 stopni na 40 minut, a następnie zostawiłam w nim bezy do całkowitego wystygnięcia.