Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bezy te przygotowuje się bardzo szybko i łatwo. Wychodzą kruchutkie i delikatne jak chmurki. Nie są ciągnące i wilgotne w środku. Bardzo smaczne!
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29204
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 1645
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 137
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 18540
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 653
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29204
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 1645
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 137
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 18540
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 653
Składniki
Białka najpierw ubiłam na sztywną pianę (warto dodać szczyptę soli), a następnie stopniowo wsypywałam cukier i cały czas miksowałam. Najlepiej sprawdzi się cukier puder lub cukier drobny.
Powstałą masę przełożyłam do szprycki i wyciskałam beziki na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Włożyłam do nagrzanego piekarnika do 150 stopni na 40 minut, a następnie zostawiłam w nim bezy do całkowitego wystygnięcia.