Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najszybszy, najprostszy i najpyszniejszy wypiek z rabarbarem. Kruche, maślane ciasto w połączeniu ze słodko-kwaśnym nadzieniem to znakomity pomysł na weekendowe słodkości do popołudniowej kawy. Do przygotowania nadzienia z rabarbarem sięgnęliśmy po cukier kokosowy, który nadaje karmelowego posmaku.
Blaszka 20x30 cm
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19774
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 456
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 422
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6811
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1242333
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19774
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 456
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 422
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6811
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1242333
Składniki
Zimne masło pokrój w kostkę.
Mąkę pszenną przesiej na stolnicę wraz z proszkiem do pieczenia i szczyptą soli. Dodaj cukier i zimne masło. Przesiekaj wszystko nożem, po czym dodaj pastę waniliową i wbij jajka.
Ze składników szybko wyrób ciasto, uformuj w kulę i owiń papierem do pieczenia. Włóż do lodówki na co najmniej godzinę.
Rabarbar umyj, osusz i pokrój w kostkę.
W dużym garnku rozpuść masło, następnie wsyp cukier kokosowy. Całość energicznie mieszaj do momentu, aż cukier się rozpuści. Następnie wrzuć rabarbar i ponownie wszystko ze sobą wymieszaj. Ściągnij garnek z kuchenki.
Ciasto wyjmij z lodówki. Podziel na dwie równe części. Obie rozwałkuj na wielkość blaszki.
Na dno foremki z papierem do pieczenia wyłóż blat ciasta. Przełóż rabarbar i rozprowadź po całej powierzchni, przykryj drugim blatem i za pomocą widelca zrób dziurki w różnych miejscach.
Ciasto piecz w 180 stopniach przez 40-50 minut.