Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najszybszy, najprostszy i najpyszniejszy wypiek z rabarbarem. Kruche, maślane ciasto w połączeniu ze słodko-kwaśnym nadzieniem to znakomity pomysł na weekendowe słodkości do popołudniowej kawy. Do przygotowania nadzienia z rabarbarem sięgnęliśmy po cukier kokosowy, który nadaje karmelowego posmaku.
Blaszka 20x30 cm
Ciasto jest pyszne. Można powiedzieć też, że zdrowe.
Odsłon: 756
Zupa wyrazista w smaku. Dobrze smakuje z kaszą gryczaną.
Odsłon: 1583
Pyszny, szybki i łatwy w przygotowaniu bigos.
Odsłon: 705
Malinowy Puch to ciasto na cienkim biszkopcie, z musem malinowym, herbatnikam...
Odsłon: 10373
Ciasto jest pyszne. Można powiedzieć też, że zdrowe.
Odsłon: 756
Zupa wyrazista w smaku. Dobrze smakuje z kaszą gryczaną.
Odsłon: 1583
Pyszny, szybki i łatwy w przygotowaniu bigos.
Odsłon: 705
Malinowy Puch to ciasto na cienkim biszkopcie, z musem malinowym, herbatnikam...
Odsłon: 10373
Składniki
Zimne masło pokrój w kostkę.
Mąkę pszenną przesiej na stolnicę wraz z proszkiem do pieczenia i szczyptą soli. Dodaj cukier i zimne masło. Przesiekaj wszystko nożem, po czym dodaj pastę waniliową i wbij jajka.
Ze składników szybko wyrób ciasto, uformuj w kulę i owiń papierem do pieczenia. Włóż do lodówki na co najmniej godzinę.
Rabarbar umyj, osusz i pokrój w kostkę.
W dużym garnku rozpuść masło, następnie wsyp cukier kokosowy. Całość energicznie mieszaj do momentu, aż cukier się rozpuści. Następnie wrzuć rabarbar i ponownie wszystko ze sobą wymieszaj. Ściągnij garnek z kuchenki.
Ciasto wyjmij z lodówki. Podziel na dwie równe części. Obie rozwałkuj na wielkość blaszki.
Na dno foremki z papierem do pieczenia wyłóż blat ciasta. Przełóż rabarbar i rozprowadź po całej powierzchni, przykryj drugim blatem i za pomocą widelca zrób dziurki w różnych miejscach.
Ciasto piecz w 180 stopniach przez 40-50 minut.