Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Do przygotowania tego ciasta nie potrzebujemy nawet miksera. Jest proste i pyszne.
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1174
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 140
Z wykorzystaniem warzyw z rosołu i świetnie doprawione.
Odsłon: 456
Pomysł na krewetki w sosie korma. Składniki i proporcje wzięłam z kilku przep...
Odsłon: 70
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1174
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 140
Z wykorzystaniem warzyw z rosołu i świetnie doprawione.
Odsłon: 456
Pomysł na krewetki w sosie korma. Składniki i proporcje wzięłam z kilku przep...
Odsłon: 70
Składniki
WYKONANIE: Piekarnik nastawiamy na 190 st. C ustawienie góra dół. Dno formy o śr. 24 cm, wykładamy papierem do pieczenia. Jabłka obieramy i kroimy w plasterki. Układamy na dnie formy i posypujemy cynamonem wg. uznania Do miski wbijamy jajko, wlewamy jogurt i olej. Dosypujemy cukry, proszek do pieczenia i razem mieszamy do połączenia składników. Mąkę przesiewamy i dosypujemy do ciasta. Mieszamy tylko do połączenia. Ciastem zalewamy jabłka i pieczemy ok 40 minut do suchego patyczka. Gdy upieczone ciasto przestygnie odwracamy, żeby jabłka były na górze. Posypujemy cukrem pudrem. Życzę smacznego :)