Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czas na świąteczne wędzenie.
Odsłon: 1591
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 704
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 690
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 285
Czas na świąteczne wędzenie.
Odsłon: 1591
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 704
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 690
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 285
Składniki
Jajko dokładnie wymieszać z mąką ,mlekiem ,szczyptą soli ,proszkiem do pieczenia i niewielką ilością olejku migdałowego. Dużą patelnię ,za pomocą pędzelka dokładnie posmarować tłuszczem. Wlać tyle ciasta żeby przykrywało dno patelni. Smażyć po 2 min z każdej strony na dużym ogniu na złoty kolor. Do rondelka wrzucić kostkę rozdrobnionego sera (jak ktoś nie lubi grudek najpierw zemleć w maszynce do mięsa) ,dodać sok z pomarańczy ,cukier ,cukier wanilinowy oraz niewielką ilość olejku pomarańczowego. Gotować do odparowania nadmiaru płynu ,często mieszając. Naleśniki smarować masą serowo-pomarańczową i zawijać w ruloniki. Podawać z kandyzowaną skórką pomarańczową i miodem.