Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14036
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1616
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15910
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6422
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14036
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1616
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15910
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6422
Składniki
Jajko dokładnie wymieszać z mąką ,mlekiem ,szczyptą soli ,proszkiem do pieczenia i niewielką ilością olejku migdałowego. Dużą patelnię ,za pomocą pędzelka dokładnie posmarować tłuszczem. Wlać tyle ciasta żeby przykrywało dno patelni. Smażyć po 2 min z każdej strony na dużym ogniu na złoty kolor. Do rondelka wrzucić kostkę rozdrobnionego sera (jak ktoś nie lubi grudek najpierw zemleć w maszynce do mięsa) ,dodać sok z pomarańczy ,cukier ,cukier wanilinowy oraz niewielką ilość olejku pomarańczowego. Gotować do odparowania nadmiaru płynu ,często mieszając. Naleśniki smarować masą serowo-pomarańczową i zawijać w ruloniki. Podawać z kandyzowaną skórką pomarańczową i miodem.