Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam smaczne naleśniki z pysznym nadzienie . Proste , szybkie w przygotowaniu i bardzo smaczne, a przepis banalnie prosty . Polecam.
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1143
O szakszuce nie pisałam jeszcze na blogu, ale z prawie ostatnich pomidorów pr...
Odsłon: 167
W jesienne wieczory do herbatki marzy się ciepła domowa szarlotka, ta jest id...
Odsłon: 216
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1143
O szakszuce nie pisałam jeszcze na blogu, ale z prawie ostatnich pomidorów pr...
Odsłon: 167
W jesienne wieczory do herbatki marzy się ciepła domowa szarlotka, ta jest id...
Odsłon: 216
Składniki
Przygotowanie nadzienia; Jabłka obierz , usuń gniazda nasienne i pokrój w malutką kostkę, następnie podsmażaj na maśle z dodatkiem miodu około 4 -5 minut. mieszając. Nadzienie odłóż do wystudzenia , po wystudzeniu dodaj serek mascarpone i wymieszaj. Przygotowanie ciasta; Składniki na ciasto wkładamy do wyższej miski i miksujemy do połączenia składników na gładkie ciasto, tak by nie było grudek. Patelnię do smażenia naleśników delikatnie natłuszczam olejem i smażę nie za grube naleśniki. Usmażone naleśniki przekładam na talerz . Każdy naleśnik smaruję przygotowanym nadzieniem jabłkowym z serkiem , składam i zajadamy. Naleśniki podaję ciepłe ,ale na zimno też dobrze smakują. Smacznego.
Naleśniczki gotowe do podania.