Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Błyskawiczne ciasto z 3 składników. Smaczne, zdrowe i odchudzone ;) Zamiast tradycyjnego budyniu – najzdrowsza z kasz: kasza jaglana pełna żelaza, odkwaszająca organizm, działająca zbawiennie na naszą skórę, włosy i paznokcie.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9584
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1101
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4439
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 208
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20877
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9584
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1101
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4439
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 208
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20877
Składniki
Kaszę przesypujemy na sitko i płuczemy - zimną wodą - wrzątkiem - zimną wodą aby pozbyć się goryczki. Kaszę zalewamy 2,5 szklanki mleka i gotujemy na małym ogniu aż wsiąknie mleko. Jeśli decydujemy się na cukier to teraz można go dodać. 1 szklankę mleka i ugotowaną kaszę miksujemy blenderem na gładką, budyniową masę.
Dno formy do pieczenia wykładamy herbatnikami, na nich równomiernie rozsmarowujemy masę jaglaną i przykrywamy kolejną warstwą herbatników Po wystudzeniu chłodzimy w lodówce. Smacznego!