Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i łatwe połączenie. Przepis pełen niezwykłych smaków. Znajdziemy w nim zarówno słodki kremem kokosowy i słone krakersy. Pyszny deser bez pieczenia.
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 40
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 40
Składniki
400 ml mleka zagotowujemy z cukrem i masłem. W 200 ml mleka mieszamy mąkę, budyń i żółtka. Do gotującego się mleka dodajemy mleczną mieszankę. Gotujemy do momentu powstania gęstego budyniu. Studzimy. Krakersy układamy w trzech rzędach po trzy krakersy. Na krakersach układamy masę budyniową. Postępujemy tak do momentu skończenia się krakersów i masy. Prawidłowo powinno być trzy warstwy. Ciasto wkładamy do lodówki na dwie godziny. Napoleonka najlepiej smakuje następnego dnia.