Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chleb własnej roboty - krótki czas oczekiwania.
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 507
Prosty i smaczny przepis na szaszłyki z kurczaka na obiad lub kolację dla trz...
Odsłon: 843
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 507
Prosty i smaczny przepis na szaszłyki z kurczaka na obiad lub kolację dla trz...
Odsłon: 843
Składniki
Drożdże rozpuścić w letniej wodzie.
Wymieszać wszystkie suche składniki.
Do suchych składników dolać wodę z drożdżami i wymieszać drewnianą łyżką przez 5 minut. Przygotować foremkę do pieczenia (okrągła lub „keksówka” duża).
Po wyrobieniu ciasta przełożyć do wyspanej mąką formy. Przykryć ściereczką, odstawić na 15 minut, ciasto musi wyrosnąć.
Gdy ciasto wyrośnie, wstawić do piekarnika rozgrzanego do 160 stopni na 1h (najlepiej tryb pracy piekarnika: termoobieg, grzałka góra i dół)
Po godzinie wyciągnąć chleb obrócić go do góry nogami i wstawić go do już wyłączonego piekarnika na 10 minut. Wyciągnąć chleb do wystygnięcia.