Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chleb własnej roboty - krótki czas oczekiwania.
Przepis na pyszne i niezwykle aromatyczne pierniczki korzenne w polewie z cze...
Odsłon: 487
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 655
Polecam. Pychota. Samo dobro.
Odsłon: 808
Przepis dnia
Doskonały w smaku sernik śmietankowo-kakaowy na ciasteczkowym spodzie, upiecz...
Odsłon: 707
Przepis na pyszne i niezwykle aromatyczne pierniczki korzenne w polewie z cze...
Odsłon: 487
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 655
Polecam. Pychota. Samo dobro.
Odsłon: 808
Przepis dnia
Doskonały w smaku sernik śmietankowo-kakaowy na ciasteczkowym spodzie, upiecz...
Odsłon: 707
Składniki
Drożdże rozpuścić w letniej wodzie.
Wymieszać wszystkie suche składniki.
Do suchych składników dolać wodę z drożdżami i wymieszać drewnianą łyżką przez 5 minut. Przygotować foremkę do pieczenia (okrągła lub „keksówka” duża).
Po wyrobieniu ciasta przełożyć do wyspanej mąką formy. Przykryć ściereczką, odstawić na 15 minut, ciasto musi wyrosnąć.
Gdy ciasto wyrośnie, wstawić do piekarnika rozgrzanego do 160 stopni na 1h (najlepiej tryb pracy piekarnika: termoobieg, grzałka góra i dół)
Po godzinie wyciągnąć chleb obrócić go do góry nogami i wstawić go do już wyłączonego piekarnika na 10 minut. Wyciągnąć chleb do wystygnięcia.