Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
trochę pracochłonne ale warte grzechu
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 207
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 306
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 294
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 207
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 306
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 294
Składniki
Najpierw robimy sliwki : zalewamy wódką i zostawiamy na 24 godz., na drugi dzień kroimy na mniejsze kawałki. Robimy biszkopt : ubijamy białka, dodajemy cukier i żółtka, dodajemy obie mąki , kakao i proszek do pieczenia.Wymieszać i wlać na blachę , pieczemy ok.25 min.w temp.170*C. Ostudzić i nasączyć herbatą z rumem .
Ucieramy margarynę , dodajemy Nutellę i śliwki.Przekładamy biszkopt.
Schłodzoną smietanę ubijamy z cukrem , pod koniec dodajemy żelatynę / wystudzoną /, rozpuszczoną w 1/3 szkl. gorącej wody , i wszystko mieszamy.
Ładnie dekorujemy czekoladą startą na tarce, lub jak kto lubi.Smacznego.