Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowe, smaczne i szybkie ciasto na niedzielę. Robi się błyskawicznie, wystarczy dobrze zamieszać łyżką i trzepaczką. Słodycz pochodzi z bananów i cukru kokosowego. Dodatkową porcję magnezu i potasu dostaniemy w orzechach. Samo ciasto nie jest za słodkie i warto wprowadzić go do swojego jadłospisu.
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 112877
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 168
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 390
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 417
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 744
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 112877
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 168
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 390
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 417
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 744
Składniki
Orzechy lekko rozdrabniamy. Kawę z cukrem zalewamy wódką, dokładnie mieszamy. Dwa banany obieramy ( 220 g ), kroimy w cząstki, polewamy sokiem z cytryny, zalewamy kawą, mieszamy, po kilkunastu minutach same banany przekładamy do głębokiej miski. Do pozostałej kawy dodajemy pokrojonego w paski obranego banana, mieszamy i odstawiamy. Do bananów w misce dodajemy jajka, cukier, olej i energicznie mieszamy trzepaczką, lub krótko robotem kuchennym.
Mąkę mieszamy z proszkiem, kawą, orzechami i porcjami dodajemy do jajecznej masy. Wszystko dokładnie mieszamy łyżką. Formę 20-21 cm smarujemy tłuszczem i przekładamy ciasto dobrze rozprowadzając je na boki.
Na wierzch układamy plasterki banana, całość polewamy zalewą kawową. Wstawiamy do piekarnika 180 C na około 50 minut. Ciasto możemy podać z mlekiem lub jogurtem, świetnie smakuje polane syropem z agawy lub klonowym.