Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niemieckie ciasto mrówkowe, czyli Ameisenkuchen. Miękkie, wilgotne i błyskawiczne do zrobienia. A mrówki to oczywiście czekoladowe wiórki lub kawałeczki czekolady
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 669
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 379
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3229
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4074
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 852
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 669
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 379
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3229
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4074
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 852
Składniki
Foremkę na babkę z dziurką nasmarować masłem i lekko posypać mąką. Nadmiar mąki strzepnąć. Piekarnik nagrzać do temperatury 170 stopni.
Masło utrzeć z cukrem na pianę. Następnie dodać jajka po kolei, ciągle ucierając. Wsypać cukier waniliowy, szczyptę soli i olejek migdałowy.
Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia i dodać do masy na przemian z mlekiem. Wsypać czekoladowe wiórki i ostrożnie wymieszać. Ciasto przełożyć do przygotowanej foremki.
Piec w temperaturze 170 stopni przez około 60. Zrobić test wykałaczką. Upieczone ciasto wyjąć z piekarnika i zostawić na 15 minut do ostudzenia, zanim wyjmiemy je z piekarnika.