Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Maślane ciasteczka przekładane dżemem porzeczkowym to ciasteczka wypiekane w Niemczech na święta. W Niemczech istnieje zwyczaj wspólnego wypiekania ciasteczek przed świętami i obdarowywania nimi przyjaciół i krewnych. Ciasteczka o nazwie Spitzbuben to jedne z ulubionych ciasteczek wypiekanych z okazji świąt. Są bardzo smaczne. Ciasto jest kruchutkie i pyszniutkie, rozpływa się w ustach, tak, że ciężko dotrzymać je do przełożenia dżemem.
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 167
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3886
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 304
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 667
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 167
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3886
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 304
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 667
Składniki
Z mąki, cukru, zimnego masła, proszku do pieczenia, cukru waniliowego, jajka i szczypty soli wyrobic ciasto i włożyć na godzinę do lodówki
Po godzinie ciasto rozwałkować na grubość 3 minimetrów i wykrawać ulubionymi foremkami ciasteczka. W połowie ciasteczek wykrawać w środku dziurkę.
Piec w temperaturze 180 stopni przez ok 10 minut do momentu, aż ciasteczka nabiorą złotego koloru.
... więcej na blogu Domowa Kuchnia Aniki