Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smak jest po prostu niesamowity, miękkie kruche ciasto i pyszne soczyste nadzienie, które nie płynie. To ciasto jest od razu jedzone i lubi każdy, kto go wypróbował. Gorąco polecam próbę gotowania.
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 12096
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4077
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 42908
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 491
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 361
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 435
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 12096
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4077
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 42908
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 491
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 361
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 435
Składniki
Dodaj proszek do pieczenia do przesianej mąki i potrzyj zimny olej (lub margarynę). Szybko zrób okruchy, dodaj zimną śmietanę, rozpuść cukier w jajach, a także dodaj. Zagnieść miękkie ciasto i wysłać do zamrażarki na 15 minut.
W zamrożonej wiśni dodać suchą galaretkę i cukier, wymieszać. Ciasto dzielimy na 2 części, zwijamy w prostokąty. Rozprowadzamy go na pergaminie, równomiernie rozprowadzamy wiśnie i przykrywamy drugą częścią zrolowanego ciasta. Dobrze ściskamy krawędzie. Wysyłamy piekarnik rozgrzany do 190 ° C przez 30-35 minut do złotego koloru.
Poczekaj, aż ciasto całkowicie ostygnie i posmaruj je śmietaną i cukrem pudrem. W razie potrzeby posyp orzechami lub czekoladą. Wysyłamy go do lodówki przez co najmniej 2 godziny, aż galaretka całkowicie się zamrozi. Dopóki galaretka nie stwardnieje, nie kroić ciasta, inaczej wszystko wypłynie. Gdy galaretka jest zamrożona, pokrój porcjami na kawałki. Smacznego.