Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
i smaczne i łatwe i szybie ciacho bez pieczenia..
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 1713
Pyszne naleśniki z farszem jak na pierogi ruskie. Jeśli nie chce Wam się lepi...
Odsłon: 309
Delikatne tortellini, aromatyczny boczek, pyszne warzywa, tworzą symfonię smaku.
Odsłon: 594
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 1713
Pyszne naleśniki z farszem jak na pierogi ruskie. Jeśli nie chce Wam się lepi...
Odsłon: 309
Delikatne tortellini, aromatyczny boczek, pyszne warzywa, tworzą symfonię smaku.
Odsłon: 594
Składniki
brzoskwinie odlać z zalewy i drobo pokroić w kosteczkę. Zagotować 4 szklanki mleka z cukrem i cukrem waniliowym. Do pozostalego mleka (1 szkl) dodać budyń w proszku, mąkę, żółtka. wymieszać trzepaczką. Wlać do gotującego się mleka i ugotwać budyń. Do gorącego budyniu dodać cieple masło, dobrze je rozbić. ciasto ukadać warstwami: krakersy ułozyć na blachę,na to połowę gorącego budyniu, na to brzoskwinie, na to drugą połowe budyniu, na koniec ponownie krakesry. Dobrze docisnąć. Wstawić na noc lodówki, posypać cukrempudre. smacznego.