Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
i smaczne i łatwe i szybie ciacho bez pieczenia..
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 792
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1636
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6154
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8953
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 792
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1636
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6154
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8953
Składniki
brzoskwinie odlać z zalewy i drobo pokroić w kosteczkę. Zagotować 4 szklanki mleka z cukrem i cukrem waniliowym. Do pozostalego mleka (1 szkl) dodać budyń w proszku, mąkę, żółtka. wymieszać trzepaczką. Wlać do gotującego się mleka i ugotwać budyń. Do gorącego budyniu dodać cieple masło, dobrze je rozbić. ciasto ukadać warstwami: krakersy ułozyć na blachę,na to połowę gorącego budyniu, na to brzoskwinie, na to drugą połowe budyniu, na koniec ponownie krakesry. Dobrze docisnąć. Wstawić na noc lodówki, posypać cukrempudre. smacznego.