Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś ciasto z serii "To co mam w lodówce". Prostymi słowami - coś z niczego. Nazwę zawdzięcza Zuzi i Karolowi :).
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414139
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2243
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414139
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2243
Składniki
BISZKOPT 6 dużych jaj 1 szklanka cukru ( ja używam szklanki o pojemności 200 ml) 1,5 szklanki mąki 1 łyżka proszku do pieczenia Do podanej ilości kremu upiekłam biszkopt z połowy porcji, w tortownicy o średnicy 22 cm.
KREM 360 g śmietany 36% ( u mnie zawsze Piątnica) 30 g cukru pudru 1 serek mascarpone ( u mnie zawsze Piątnica) 2 kopiaste łyżki nutelli W misie miksera umieszczamy śmietanę i zaczynamy ubijać. Po chwili dosypujemy cukier puder i ubijamy na sztywno. Wyłączamy dodajemy serek mascarpone i delikatnie mieszamy. Gdy już otrzymamy jednolitą konsystencję dodajemy nutellę i znowu delikatnie mieszamy. KOŃCOWE WYKONANIE Do nasączenia użyłam wody z cytryną i cukrem. Gotowy biszkopt kroimy na 3 części. Każdą nasączamy i przekładamy kremem. Wierzch posypałam kakao i podprażonymi płatkami migdałowymi.