Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kruche, maślane ciasteczka, które długo zachowują świeżość i smak. Dzięki przyprawom takim jak: cynamon, gałka muszkatołowa i imbir doskonale sprawdzą się zwłaszcza jesienną i zimową porą. Uwaga: jeśli nie macie w kuchni cynamonu, imbiru czy gałki muszkatołowej, możecie zastąpić te składniki uniwersalną przyprawą do piernika.
Proponujemy błyskawiczny obiad dla zabieganych, czyli makaron spaghetti w pro...
Odsłon: 524
Orzechowy Kochanek czyli ciasto czekoladowe z kremem z masła orzechowego to p...
Odsłon: 1879
Wykwintny, lecz bardzo prosty przepis na krewetki pieczone z warzywami! Potra...
Odsłon: 136
Dorsz, jest to bardzo smaczna ryba i do tego bardzo zdrowa. Dzisiejsza propoz...
Odsłon: 210
Proponujemy błyskawiczny obiad dla zabieganych, czyli makaron spaghetti w pro...
Odsłon: 524
Orzechowy Kochanek czyli ciasto czekoladowe z kremem z masła orzechowego to p...
Odsłon: 1879
Wykwintny, lecz bardzo prosty przepis na krewetki pieczone z warzywami! Potra...
Odsłon: 136
Dorsz, jest to bardzo smaczna ryba i do tego bardzo zdrowa. Dzisiejsza propoz...
Odsłon: 210
Składniki
Do miski przesiej mąkę z proszkiem do pieczenia. Wsyp cukier. Dodaj żółtka jaj. Zimną margarynę zetrzyj na tarce i dodaj do pozostałych składników. Na koniec wsyp przyprawy. Z podanych składników zagnieć jednolite ciasto.
Z zagniecionego ciasta uformuj kulkę, owiń ją folią spożywczą i wstaw na godzinę do lodówki.
Stolnice oprósz mąką. Schłodzone ciasto wyciągnij z lodówki, odwiń z folii, połóż na stolnicy i rozwałkuj na cienki placek o grubości około 2-3 mm. Przy użyciu dowolnych foremek wytnij małe ciasteczka.
Piekarnik rozgrzej do 180 stopni. Blachę piekarnika wyściel papierem do pieczenia. Ciasteczka przełóż na blachę zachowując pomiędzy nimi niewielkie odstępy.
Ciasteczka piecz przez około 15 minut do delikatnego zrumienienia.
Upieczone ciasteczka przestudź.
Ciasteczka przechowywane w puszce lub słoiku zachowają świeżość nawet do 3-4 tygodni. Smacznego!