Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mocno owocowe, mięciutkie i wilgotne ciasto z pomarańczą i mango, upieczone z całymi plasterkami pomarańczy. Wygląda świetnie i smakuje wybornie!
Zupa marchewkowa to propozycja na lekkie i szybkie danie, które świetnie rozg...
Odsłon: 171
Wege burger bezmięsny.
Odsłon: 173
Jedliście kiedyś takie gołąbki? jeśli nie to gorąco zapraszam po przepis będz...
Odsłon: 2611
Zupa marchewkowa to propozycja na lekkie i szybkie danie, które świetnie rozg...
Odsłon: 171
Wege burger bezmięsny.
Odsłon: 173
Jedliście kiedyś takie gołąbki? jeśli nie to gorąco zapraszam po przepis będz...
Odsłon: 2611
Składniki
Tortownicę 26cm wykładamy papierem do pieczenia. Papier smarujemy łyżeczką oleju. Pomarańczę sparzamy i dobrze myjemy. Środek kroimy w cienkie plastry, a z końcówek wyciskamy sok. Łyżkę soku mieszamy z 2 łyżkami cukru i tą masą smarujemy papier w tortownicy. Wykładamy plasterki pomarańczy. Miąższ mango miksujemy. Miękkie masło ucieramy z cukrem. Dodajemy pojedynczo jajka, śmietanę, mus z mango, likier i skórkę pomarańczową. Na końcu dodajemy sól i mąkę z proszkiem do pieczenia. Ciasto wylewamy na pomarańcze. Pieczemy w 180 stopniach 45 minut. Wyciągamy i studzimy w formie 15 minut. Otwieramy boki formy. Za pomocą talerza odwracamy ciasto. Delikatnie zdejmujemy papier do pieczenia. Dzięki posmarowaniu go olejem powinien odejść bez problemu. Ciasto po ostudzeniu trzymamy pod przykryciem. Najlepsze jest następnego dnia.