Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
przepis znaleziony w internecie
Nie przegapcie! Prosty, smaczny i efektowny przepis! Smak umiarkowanie słodki...
Odsłon: 2068
szybki przepis na pizzę:) z tych propozycji wyjdzie około 12 małych porcji
Odsłon: 353
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 774
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 17233
Nie przegapcie! Prosty, smaczny i efektowny przepis! Smak umiarkowanie słodki...
Odsłon: 2068
szybki przepis na pizzę:) z tych propozycji wyjdzie około 12 małych porcji
Odsłon: 353
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 774
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 17233
Składniki
Utrzeć razem masło, cukier, miód na kremową masę i posmarować nią spód tortownicy o średnicy 20cm bez wyjmowanego dna.
Na środku tortownicy ułożyć krążek ananasa i po jego bokach przepołowione plastry, ale tak, żeby nie dotykały brzegów tortownicy. W połówki i jeden cały plaster (w dziurkę) włożyć łyżeczkę dżemu.
Mąkę przesiać i wymieszać z proszkiem oraz sodą. Masło utrzeć z cukrem, ucierać mikserem ustawionym na najwyższe obroty przez około 3 minuty. Następnie dodawać po jednym jajku, po każdym dodaniu, ucierać mikserem na niskich obrotach przez około minutę, aż składniki połączą się w jednolitą masę. Dodać aromat, wymieszać. Na końcu dodać przygotowaną mąkę i łyżkę syropu, wymieszać na jednolite ciasto.
Ciasto wyłożyć na plastry ananasa i wyrównać. Wstawić od nagrzanego piekarnika. Piec w temperaturze 190st C na funkcji góra-dół przez około 40 minut. Po wyjęciu z piekarnik odstawić do całkowitego ostygnięcia. Ostygnięte ciasto oddzielić nożem od ścianek tortownicy i ostrożnie wyjąć je z blaszki, odwracając do góry dnem.