Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
szybko, prosto, POLECAM
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25807
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 2874
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1358
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25807
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 2874
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1358
Składniki
Nagrzej piekarnik do 180 stopni. Formę wysmaruj grubo masłem i obsyp cukrem brązowym.
Ubij pianę z białek. Margarynę utrzyj z cukrem. Nie przerywając ucierania dodaj kolejno: żółtka, mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i śmietanę. Ciasto będzie bardzo gęste. Wymieszaj pianę z białek z ciastem
Wyłóż wypestkowane połówki śliwek rozkrojone wzdłuż skórką do góry. Wylej ciasto na śliwki Wstaw do nagrzanego piekarnika Piecz ok 50-60 min, zachowując zasadę suchego patyczka. Notes Pozostaw ciasto ze śliwkami do ostygnięcia w formie, a następnie ostrożnie wyjmij z formy - odwracając ciasto "do góry nogami".