Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
szybko, prosto, POLECAM
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 846
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5816
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9636
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 293
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 846
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5816
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9636
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 293
Składniki
Nagrzej piekarnik do 180 stopni. Formę wysmaruj grubo masłem i obsyp cukrem brązowym.
Ubij pianę z białek. Margarynę utrzyj z cukrem. Nie przerywając ucierania dodaj kolejno: żółtka, mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i śmietanę. Ciasto będzie bardzo gęste. Wymieszaj pianę z białek z ciastem
Wyłóż wypestkowane połówki śliwek rozkrojone wzdłuż skórką do góry. Wylej ciasto na śliwki Wstaw do nagrzanego piekarnika Piecz ok 50-60 min, zachowując zasadę suchego patyczka. Notes Pozostaw ciasto ze śliwkami do ostygnięcia w formie, a następnie ostrożnie wyjmij z formy - odwracając ciasto "do góry nogami".