Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
szybko, prosto, POLECAM
Bitka schabowa podana z kluskami śląskimi i buraczkami.
Odsłon: 889
Dzisiaj naleśniki przygotowane na świąteczne krokiety z kapustą i grzybami. P...
Odsłon: 42
Przygotowałam to danie z przepisu Wałek oto link do przepisu; https://smaker...
Odsłon: 111
Polecam. Mało pracochłonny i bardzo smaczny.
Odsłon: 636
Polecam.
Odsłon: 239
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 525
Bitka schabowa podana z kluskami śląskimi i buraczkami.
Odsłon: 889
Dzisiaj naleśniki przygotowane na świąteczne krokiety z kapustą i grzybami. P...
Odsłon: 42
Przygotowałam to danie z przepisu Wałek oto link do przepisu; https://smaker...
Odsłon: 111
Polecam. Mało pracochłonny i bardzo smaczny.
Odsłon: 636
Polecam.
Odsłon: 239
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 525
Składniki
Nagrzej piekarnik do 180 stopni. Formę wysmaruj grubo masłem i obsyp cukrem brązowym.
Ubij pianę z białek. Margarynę utrzyj z cukrem. Nie przerywając ucierania dodaj kolejno: żółtka, mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i śmietanę. Ciasto będzie bardzo gęste. Wymieszaj pianę z białek z ciastem
Wyłóż wypestkowane połówki śliwek rozkrojone wzdłuż skórką do góry. Wylej ciasto na śliwki Wstaw do nagrzanego piekarnika Piecz ok 50-60 min, zachowując zasadę suchego patyczka. Notes Pozostaw ciasto ze śliwkami do ostygnięcia w formie, a następnie ostrożnie wyjmij z formy - odwracając ciasto "do góry nogami".