Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
szybko, prosto, POLECAM
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 775
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 196
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31409
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 446
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 775
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 196
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31409
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 446
Składniki
Nagrzej piekarnik do 180 stopni. Formę wysmaruj grubo masłem i obsyp cukrem brązowym.
Ubij pianę z białek. Margarynę utrzyj z cukrem. Nie przerywając ucierania dodaj kolejno: żółtka, mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i śmietanę. Ciasto będzie bardzo gęste. Wymieszaj pianę z białek z ciastem
Wyłóż wypestkowane połówki śliwek rozkrojone wzdłuż skórką do góry. Wylej ciasto na śliwki Wstaw do nagrzanego piekarnika Piecz ok 50-60 min, zachowując zasadę suchego patyczka. Notes Pozostaw ciasto ze śliwkami do ostygnięcia w formie, a następnie ostrożnie wyjmij z formy - odwracając ciasto "do góry nogami".