Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
szybko, prosto, POLECAM
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326410
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12079
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16830
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5491
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326410
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12079
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16830
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5491
Składniki
Nagrzej piekarnik do 180 stopni. Formę wysmaruj grubo masłem i obsyp cukrem brązowym.
Ubij pianę z białek. Margarynę utrzyj z cukrem. Nie przerywając ucierania dodaj kolejno: żółtka, mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i śmietanę. Ciasto będzie bardzo gęste. Wymieszaj pianę z białek z ciastem
Wyłóż wypestkowane połówki śliwek rozkrojone wzdłuż skórką do góry. Wylej ciasto na śliwki Wstaw do nagrzanego piekarnika Piecz ok 50-60 min, zachowując zasadę suchego patyczka. Notes Pozostaw ciasto ze śliwkami do ostygnięcia w formie, a następnie ostrożnie wyjmij z formy - odwracając ciasto "do góry nogami".