Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolejny deser, który przypadnie do gustu Waszym pociechom!
Składniki
Białka ubijamy na sztywną pianę ze szczyptą soli. Stopniowo dodajemy cukier trzcinowy oraz żółtka. Mąkę przesiewamy i również mieszamy z masą biszkoptową. Na papierze do pieczenia wielkości dużej blaszki piekarnikowej rysujemy 4 okręgi (np. od miseczki), papier obracamy na drugą stronę, a w zaznaczone miejsca nakładamy po tyle samo biszkoptu. Posypujemy odrobiną płatków i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 190⁰C na ok 9-10 minut. Ciepłe delikatnie odrywamy od papieru, układamy lekko zwijając do środka jedno obok drugiego.
Owoce obieramy i kroimy w kostkę. Kremówkę ubijamy z cukrem pudrem. Odrobiną smarujemy każdy omlecik, nakładamy sałatkę owocową i dekorujemy boki pozostałym kremem śmietanowym. Posypujemy cukrem pudrem.