Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolejny deser, który przypadnie do gustu Waszym pociechom!
Ten przepis to pomysł na szybką i łatwą do przygotowania domową wędlinę. Mięs...
Odsłon: 65
Przekąska z żurawiną i serem camembert to połączenie elegancji i prostoty, kt...
Odsłon: 2021
Delikatne mięso wieprzowe w rumianym sosie cebulowym to doskonała propozycja...
Odsłon: 609
Ten przepis to pomysł na szybką i łatwą do przygotowania domową wędlinę. Mięs...
Odsłon: 65
Przekąska z żurawiną i serem camembert to połączenie elegancji i prostoty, kt...
Odsłon: 2021
Delikatne mięso wieprzowe w rumianym sosie cebulowym to doskonała propozycja...
Odsłon: 609
Składniki
Białka ubijamy na sztywną pianę ze szczyptą soli. Stopniowo dodajemy cukier trzcinowy oraz żółtka. Mąkę przesiewamy i również mieszamy z masą biszkoptową. Na papierze do pieczenia wielkości dużej blaszki piekarnikowej rysujemy 4 okręgi (np. od miseczki), papier obracamy na drugą stronę, a w zaznaczone miejsca nakładamy po tyle samo biszkoptu. Posypujemy odrobiną płatków i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 190⁰C na ok 9-10 minut. Ciepłe delikatnie odrywamy od papieru, układamy lekko zwijając do środka jedno obok drugiego.
Owoce obieramy i kroimy w kostkę. Kremówkę ubijamy z cukrem pudrem. Odrobiną smarujemy każdy omlecik, nakładamy sałatkę owocową i dekorujemy boki pozostałym kremem śmietanowym. Posypujemy cukrem pudrem.