Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwe i szybkie do przygotowania. Zawsze wychodzą. :-)
Przepis na waniliowe placki z mąki kasztanowej pochodzi z 529. odcinka progra...
Odsłon: 75
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 837
Szybki bigos z kapusty pekińskiej. U nas jako dodatek do kotletów z pstrąga.
Odsłon: 385
A oto mój prosty , niezawodny przepis na smaczne udka, które piekę w piekarni...
Odsłon: 2502
Dzisiaj sernik na zimno na spodzie biszkoptowym z borówką amerykańską i galar...
Odsłon: 225
Przepis na waniliowe placki z mąki kasztanowej pochodzi z 529. odcinka progra...
Odsłon: 75
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 837
Szybki bigos z kapusty pekińskiej. U nas jako dodatek do kotletów z pstrąga.
Odsłon: 385
A oto mój prosty , niezawodny przepis na smaczne udka, które piekę w piekarni...
Odsłon: 2502
Dzisiaj sernik na zimno na spodzie biszkoptowym z borówką amerykańską i galar...
Odsłon: 225
Składniki
Ser zmielić 2 razy, przełożyć do miski i wymieszać z cukrem oraz cukrem wanilinowym.
Do sera dodać roztrzepane jajka i żółtka, sól, mąkę oraz wymieszaną w jogurcie sodę i proszek do pieczenia.
Zagnieść ciasto. (jak ciasto będzie kleiło się do rąk, podsypać mąką )
Następnie rozwałkować ciasto na grubość ok 1 cm i wycinać kółka szklanką a środek - kieliszkiem.
Oponki układać na ściereczce, przykryć drugą ściereczką i odłożyć do lekkiego wyrośnięcia na ok 30-40 min.
Po tym czasie rozgrzać olej w rondlu i smażyć oponki na małym ogniu na złoty kolor.
Usmażone oponki układać na papierowym ręczniku a gdy ostygną posypać cukrem pudrem.
SMACZNEGO!