Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jutro tłusty czwartek, jedyny dzień gdzie słowo dieta powinno być zakazane :) ale jeśli chcesz cieszyć się smakiem tradycyjnych przysmaków, a jednocześnie choć trochę zadbać o figurę to mam dla Cie idealną propozycję. Zapraszam na przepyszne oponki z pieca. Ciasto robi się ekpresowo, a dekoracja to już sama przyjemność. Moje dzieci je uwielbiają i gwarantuję, że Waszym również :)
Miłośnicy śledzi będą zachwyceni tym przepisem. Prosty skład, szybko się robi...
Odsłon: 21448
Nieco bardziej zwariowana wersja kotletów mielonych. Na pewno chętnie będziem...
Odsłon: 51
Pyszna tarta z owocami lata to radość dla oczu i rozkosz dla podniebienia! :)
Odsłon: 120
Miłośnicy śledzi będą zachwyceni tym przepisem. Prosty skład, szybko się robi...
Odsłon: 21448
Nieco bardziej zwariowana wersja kotletów mielonych. Na pewno chętnie będziem...
Odsłon: 51
Pyszna tarta z owocami lata to radość dla oczu i rozkosz dla podniebienia! :)
Odsłon: 120
Składniki
W dużej misce rozdrobnij twaróg, następnie dodaj jajko, żółtka i delikatnie ucieraj, nie przesyłając ucierać dodaj oba cukry i śmietanę. Następnie dodaj przesiane mąki, proszek do pieczenia i sodę oczyszczoną. Ucieraj do powstania uformowanej kuli. Gotowe ciasto przygotuj do pieczenia. Ja użyłam specjalnej formy do pieczenia oponek wcześniej posmarowaną masłem. Oponki pieczemy przez ok. 20 min w temp. 200 stopni. Do suchego patyczka.
Ostudzone oponki dekorujemy wg uznania. Ja maczałam je w rozpuszczonej mlecznej i gorzekiej czekoladzie i posypałam wiórkami kokosowymi, skórką pomarańczową, płatkami migdałowymi i posypką cukrową.
Smacznego :)