Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasteczka z płatków owsianych i orkiszowych, połączone z masłem orzechowym i kakao to pyszny dodatek do kawy.
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 293
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1395
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4338
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 293
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1395
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4338
Składniki
Masło, cukier, mleko i kakao włożyć do rondla, mieszając gotować przez 5 minut, dodać masło orzechowe, wymieszać.
Do gorącej masy wsypać płatki owsiane i orkiszowe. Dodać zmielone fistaszki, mleko w proszku, wiórki kokosowe, rodzynki, posiekane orzechy i dokładnie wymieszać. Opcjonalnie można dodać sok z cytryny lub spirytus do smaku.
Z masy uformować wałeczki o średnicy 4-5 cm, zawinąć w folię spożywczą i włożyć do lodówki na 1 godzinę lub do zamrażarki na 10-15 minut.
Następnie usunąć folię i ostrym nożem pokroić w krążki o grubości 10-12 mm.
Każde ciasteczko ze wszystkich stron obtoczyć w wiórkach kokosowych.