Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasteczka z płatków owsianych i orkiszowych, połączone z masłem orzechowym i kakao to pyszny dodatek do kawy.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3887
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414979
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2430
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3887
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414979
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2430
Składniki
Masło, cukier, mleko i kakao włożyć do rondla, mieszając gotować przez 5 minut, dodać masło orzechowe, wymieszać.
Do gorącej masy wsypać płatki owsiane i orkiszowe. Dodać zmielone fistaszki, mleko w proszku, wiórki kokosowe, rodzynki, posiekane orzechy i dokładnie wymieszać. Opcjonalnie można dodać sok z cytryny lub spirytus do smaku.
Z masy uformować wałeczki o średnicy 4-5 cm, zawinąć w folię spożywczą i włożyć do lodówki na 1 godzinę lub do zamrażarki na 10-15 minut.
Następnie usunąć folię i ostrym nożem pokroić w krążki o grubości 10-12 mm.
Każde ciasteczko ze wszystkich stron obtoczyć w wiórkach kokosowych.