Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealna na święta ulepszona wersja babki tzw. Poznańskiej lub biszkoptu. Dodatek majonezu sprawia, że jest długo świeża i nie wysycha. Przygotowuję ją w zmielonymi orzechami włoskimi. Dekoruję lukrem kakaowym i połówkami orzechów. Smacznego:)
Mięso z piersi kurczaka, do tego ziemniaki i sos pieczarkowy, to danie idealn...
Odsłon: 82
Mają niesamowity smak i aromat. Lubię takie pierniczki bez żadnych dodatków w...
Odsłon: 43
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 9966
Dzisiaj zapraszam Was na deser zero waste. Został mi otwarty serek mascarpone...
Odsłon: 79
Przepyszne kanapeczki we włoskim stylu. Świetne na rodzinne uroczystości na ś...
Odsłon: 42
Szaszłyki z piersi kurczaka smażone z dużą ilością cebuli. Przyrządzimy je na...
Odsłon: 139
Mięso z piersi kurczaka, do tego ziemniaki i sos pieczarkowy, to danie idealn...
Odsłon: 82
Mają niesamowity smak i aromat. Lubię takie pierniczki bez żadnych dodatków w...
Odsłon: 43
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 9966
Dzisiaj zapraszam Was na deser zero waste. Został mi otwarty serek mascarpone...
Odsłon: 79
Przepyszne kanapeczki we włoskim stylu. Świetne na rodzinne uroczystości na ś...
Odsłon: 42
Szaszłyki z piersi kurczaka smażone z dużą ilością cebuli. Przyrządzimy je na...
Odsłon: 139
Składniki
1. Nastawiam piekarnik na termoobieg (170 st.C). 2. Rozdzielam jajka na białko i żółtko. 3. Do misy robota kuchennego wlewam białka, zaczynam ubijać na wysokich obrotach. 4. Jak zacznie gęstnieć wsypuję małymi porcjami cukier. 5. Wlewam żółtka.
6. Wsypuje mąkę wymieszaną z proszkiem. 7. Dodaję zmielone orzechy włoskie.
8. Dodaję majonez. Opcjonalnie można dodać łyżeczkę kakao.
9. Masę wylewam do formy. 10. Piekę 50 minut. Po upieczeniu wyjmuje z piekarnika.
11. Szykuję lukier: cukier puder ucieram z sokiem z cytryny i 1 łyżeczką kakao. 12. Ostudzone ciasto polewam lukrem i układam połówki orzechów włoskich.