Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Orzechowa chmurka z niespodzianka w środku
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 12052
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 146
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8858
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155512
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1206
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 12052
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 146
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8858
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155512
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1206
Składniki
Żółtka utrzeć z cukrem dodając ocet. Z białek ubić pianę. Mąkę i kakao przesiać. Dodać mąkę, kakao i zmiksować. Następnie stopniowo dodawać pianę delikatnie mieszając.Ciasto wylac na wyłożona pergaminem i wysmarowana tłuszczem prostokątną formę. Pięć w nagrzanym piekarniku 180C przez 20 minut. Po upieczeniu, zdjąć papier i zawinąć w rulon w ściereczkę do wystygnięcia.
Banany obrać ze skórki i skropić sokiem z cytryny aby nie zczernialy.
250g orzechów zalewamy gorącym mlekiemmlekiem i odstawiamy do wystudzenia. Masło ucieramy z cukrem pudrem. Następnie, dodajemy stopniowo wystudzone orzechy i miksujemy na gładka masę. Na wystudzone ciasto wykładamy krem, układamy w rzędzie banany i zawijamy. Wierzch smarujemy kremem, posypujemy pozostałymi orzechami. Można na wierzchu poukładać kawałki całych orzechów. Ciasto wstawiamy na kilka godzin do lodówki.