Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Orzechowa chmurka z niespodzianka w środku
...owsiane, najlepsze. Wystarczy dosłownie kilka chwil i mamy pyszne ciastec...
Odsłon: 1560
Pierogi ruskie uwielbiam od najmłodszych lat, a smak na nie miałam już od daw...
Odsłon: 8305
Klasyczna, domowa zupa pomidorowa w najlepszym wydaniu! Aromatyczny bulion, p...
Odsłon: 218
Pyszne tuszki śledziowe marnowane z cebula do słoików zapraszam po przepis
Odsłon: 4302
...owsiane, najlepsze. Wystarczy dosłownie kilka chwil i mamy pyszne ciastec...
Odsłon: 1560
Pierogi ruskie uwielbiam od najmłodszych lat, a smak na nie miałam już od daw...
Odsłon: 8305
Klasyczna, domowa zupa pomidorowa w najlepszym wydaniu! Aromatyczny bulion, p...
Odsłon: 218
Pyszne tuszki śledziowe marnowane z cebula do słoików zapraszam po przepis
Odsłon: 4302
Składniki
Żółtka utrzeć z cukrem dodając ocet. Z białek ubić pianę. Mąkę i kakao przesiać. Dodać mąkę, kakao i zmiksować. Następnie stopniowo dodawać pianę delikatnie mieszając.Ciasto wylac na wyłożona pergaminem i wysmarowana tłuszczem prostokątną formę. Pięć w nagrzanym piekarniku 180C przez 20 minut. Po upieczeniu, zdjąć papier i zawinąć w rulon w ściereczkę do wystygnięcia.
Banany obrać ze skórki i skropić sokiem z cytryny aby nie zczernialy.
250g orzechów zalewamy gorącym mlekiemmlekiem i odstawiamy do wystudzenia. Masło ucieramy z cukrem pudrem. Następnie, dodajemy stopniowo wystudzone orzechy i miksujemy na gładka masę. Na wystudzone ciasto wykładamy krem, układamy w rzędzie banany i zawijamy. Wierzch smarujemy kremem, posypujemy pozostałymi orzechami. Można na wierzchu poukładać kawałki całych orzechów. Ciasto wstawiamy na kilka godzin do lodówki.