Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słodki, łatwy deser z posmakiem orzechów
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 113
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 4120
Prosty i smaczny przepis na szaszłyki z kurczaka na obiad lub kolację dla trz...
Odsłon: 165
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 113
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 4120
Prosty i smaczny przepis na szaszłyki z kurczaka na obiad lub kolację dla trz...
Odsłon: 165
Składniki
MASA PODSTAWOWA: Gotujemy dwa budynie dodając w między czasie kasze mannę. Gdy się schłodzi masa, dodajemy do niej margarynę i miksujemy. MASA I : Masę podstawową dzielimy na dwie części. Pierwsza zostaje jako masa podstawowa a do drugiej części dodajemy masło orzechowe i miksujemy. Masa II : Następnie rozkruszamy kokosanki i biszkopty, wlewamy wódkę dodajemy kakao, kawę i trochę śmietanki słodkiej. Mieszamy dodając cukru pudru dla słodkości, masa powinna mieć zwartą konsystencję.
Na koniec układamy warstwowo warstwę z kawową na nią masę białą, posypujemy orzechami i migdałami i ciastkami kokosankami. Kolejna warstwę orzechową dekorujemy u góry ciemną warstwą i schładzamy w lodówce.