Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słodki, łatwy deser z posmakiem orzechów
Przepis dnia
Pieczone faworki to propozycja dla tych osób, które nie przepadają za smażony...
Odsłon: 17144
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2485
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4669
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1878
Przepis dnia
Pieczone faworki to propozycja dla tych osób, które nie przepadają za smażony...
Odsłon: 17144
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2485
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4669
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1878
Składniki
MASA PODSTAWOWA: Gotujemy dwa budynie dodając w między czasie kasze mannę. Gdy się schłodzi masa, dodajemy do niej margarynę i miksujemy. MASA I : Masę podstawową dzielimy na dwie części. Pierwsza zostaje jako masa podstawowa a do drugiej części dodajemy masło orzechowe i miksujemy. Masa II : Następnie rozkruszamy kokosanki i biszkopty, wlewamy wódkę dodajemy kakao, kawę i trochę śmietanki słodkiej. Mieszamy dodając cukru pudru dla słodkości, masa powinna mieć zwartą konsystencję.
Na koniec układamy warstwowo warstwę z kawową na nią masę białą, posypujemy orzechami i migdałami i ciastkami kokosankami. Kolejna warstwę orzechową dekorujemy u góry ciemną warstwą i schładzamy w lodówce.