Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słodki, łatwy deser z posmakiem orzechów
dziś zapraszam Was na niezawodne i pyszne ciasto kokosowe Rafaello bez piecze...
Odsłon: 17174
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 3137
Proponujemy dzisiaj wiejskie pierogi naszej babci Zosi. Prosty farsz z mięsa...
Odsłon: 515
Sezon jabłkowy w pełni. Szkoda nie zrobić smacznego, domowego musu który jest...
Odsłon: 157
Wystarczy kilka minut i mamy smaczny dodatek do kawy. Polecam.
Odsłon: 2058
dziś zapraszam Was na niezawodne i pyszne ciasto kokosowe Rafaello bez piecze...
Odsłon: 17174
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 3137
Proponujemy dzisiaj wiejskie pierogi naszej babci Zosi. Prosty farsz z mięsa...
Odsłon: 515
Sezon jabłkowy w pełni. Szkoda nie zrobić smacznego, domowego musu który jest...
Odsłon: 157
Wystarczy kilka minut i mamy smaczny dodatek do kawy. Polecam.
Odsłon: 2058
Składniki
MASA PODSTAWOWA: Gotujemy dwa budynie dodając w między czasie kasze mannę. Gdy się schłodzi masa, dodajemy do niej margarynę i miksujemy. MASA I : Masę podstawową dzielimy na dwie części. Pierwsza zostaje jako masa podstawowa a do drugiej części dodajemy masło orzechowe i miksujemy. Masa II : Następnie rozkruszamy kokosanki i biszkopty, wlewamy wódkę dodajemy kakao, kawę i trochę śmietanki słodkiej. Mieszamy dodając cukru pudru dla słodkości, masa powinna mieć zwartą konsystencję.
Na koniec układamy warstwowo warstwę z kawową na nią masę białą, posypujemy orzechami i migdałami i ciastkami kokosankami. Kolejna warstwę orzechową dekorujemy u góry ciemną warstwą i schładzamy w lodówce.