Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słodki, łatwy deser z posmakiem orzechów
Placki z surowych tartych ziemniaków oraz cebuli. Kiedyś częsty gość w naszyc...
Odsłon: 90
Sałatka z pieczonym brokułem i innymi warzywami to świetna propozycja dla osó...
Odsłon: 2150
Fasola po grecku, czyli gigantes plaki, to rodzaj zapiekanki warzywnej. Trady...
Odsłon: 989
Placki z surowych tartych ziemniaków oraz cebuli. Kiedyś częsty gość w naszyc...
Odsłon: 90
Sałatka z pieczonym brokułem i innymi warzywami to świetna propozycja dla osó...
Odsłon: 2150
Fasola po grecku, czyli gigantes plaki, to rodzaj zapiekanki warzywnej. Trady...
Odsłon: 989
Składniki
MASA PODSTAWOWA: Gotujemy dwa budynie dodając w między czasie kasze mannę. Gdy się schłodzi masa, dodajemy do niej margarynę i miksujemy. MASA I : Masę podstawową dzielimy na dwie części. Pierwsza zostaje jako masa podstawowa a do drugiej części dodajemy masło orzechowe i miksujemy. Masa II : Następnie rozkruszamy kokosanki i biszkopty, wlewamy wódkę dodajemy kakao, kawę i trochę śmietanki słodkiej. Mieszamy dodając cukru pudru dla słodkości, masa powinna mieć zwartą konsystencję.
Na koniec układamy warstwowo warstwę z kawową na nią masę białą, posypujemy orzechami i migdałami i ciastkami kokosankami. Kolejna warstwę orzechową dekorujemy u góry ciemną warstwą i schładzamy w lodówce.