Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne , delikatne ciasto na świąteczny stół.
blaszka do pieczenia 24 x 35 cm, robot
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 254
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 134
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 45
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 45
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 254
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 134
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 45
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 45
Składniki
Mąkę przesiać wymieszać z mielonymi orzechami oraz proszkiem do pieczenia. Jajka ubić na puszysto z cukrem , wymieszać z produktami sypkimi. Piekarnik rozgrzać do 180 stopni. Blaszkę 24 x 35 cm wyłożyć papierem do pieczenia, wlać ciasto, wstawić do piekarnika i piec 25 minut lub do suchego patyczka. Wystudzić , przekroić na połowę. Połowę umieścić w blaszce.
1 galaretkę rozpuścić w 1 szklance gorącej gotowanej wody pozostawić do stężenia. Czekoladę zetrzeć na wiórki. Śmietanę ubić na sztywno, wymieszać z serkiem mascarpone oraz czekoladą , dodać tężejącą galaretkę, wymieszać , wyłożyć na ciasto.
Przykryć drugą połową. Mandarynki osączyć z syropu , ułożyć na cieście.
Do syropu dolać 1 szklankę wody , zagotować , rozpuścić 2 galaretki , pozostawić do zakrzepnięcia. Tężejącą wylać na ciasto, schłodzić w lodówce 3 godziny , pokroić na porcje.