Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To ciasteczka Babci Krysi. Kiedyś pachniały tylko wanilią, ponieważ po prostu masła orzechowego i innych fajnych dodatków nie było na półkach sklepowych.
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 51
Warzywny dodatek do pieczonych mięs lub propozycja jarskiej kolacji. :)
Odsłon: 45
Jarzynowy torcik to kompozycja składająca się z kalafiora, brokuła i marchewk...
Odsłon: 72
Bób z jabłkami i majerankiem to idealny przepis na obiad w upalny, letni dzie...
Odsłon: 37
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 20
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 51
Warzywny dodatek do pieczonych mięs lub propozycja jarskiej kolacji. :)
Odsłon: 45
Jarzynowy torcik to kompozycja składająca się z kalafiora, brokuła i marchewk...
Odsłon: 72
Bób z jabłkami i majerankiem to idealny przepis na obiad w upalny, letni dzie...
Odsłon: 37
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 20
Składniki
Skwarki przepuścić przez maszynkę do mielenia mięsa. Do miseczki wsypać mąkę pszenną wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Dodać wiórki masła, rozdrobnione skwarki, masło orzechowe, jajka, śmietanę, cukier i zagnieść ciasto. Składniki muszą się ładnie połączyć. Ciasto musi być gładkie, elastyczne. Włożyć ciasto do woreczka foliowego i zostawić w lodówce na ok. 30 min. Ciastka wyciskać przez maszynkę do mięsa z odpowiednimi przystawkami-końcówkami i układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piekarnik nagrzać do 180 stopni. Pieczenie ciasteczek ok. 15-17 minut. Smacznego.