Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To ciasteczka Babci Krysi. Kiedyś pachniały tylko wanilią, ponieważ po prostu masła orzechowego i innych fajnych dodatków nie było na półkach sklepowych.
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 47
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 132
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2823
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 4193
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 47
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 132
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2823
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 4193
Składniki
Skwarki przepuścić przez maszynkę do mielenia mięsa. Do miseczki wsypać mąkę pszenną wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Dodać wiórki masła, rozdrobnione skwarki, masło orzechowe, jajka, śmietanę, cukier i zagnieść ciasto. Składniki muszą się ładnie połączyć. Ciasto musi być gładkie, elastyczne. Włożyć ciasto do woreczka foliowego i zostawić w lodówce na ok. 30 min. Ciastka wyciskać przez maszynkę do mięsa z odpowiednimi przystawkami-końcówkami i układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piekarnik nagrzać do 180 stopni. Pieczenie ciasteczek ok. 15-17 minut. Smacznego.