Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Figi, orzechy włoskie i miód ...
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1171
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1171
Składniki
Piekarnik rozgrzać do temperatury 170 stopni. Blachę o wymiarach 20x20 cm wyłożyć papierem do pieczenia.
Masło utrzeć z cukrem na gładką, puszystą masę. Kolejno dodawać po jednym jajku, cały czas miksując. Następnie wsypać mąkę, mielone orzechy włoskie i proszek do pieczenia. Dodać skórkę cytrynową i esencję waniliową, wymieszać do połączenia składników.
Ciasto wyłożyć do przygotowanej formy, posypać siekanymi orzechami. Figi pokroić w ćwiartki, ułożyć na cieście.
Piec przez około 45-50 minut. Wyciągnąć z piekarnika i jeszcze gorące posmarować miodem. Zostawić do ostygnięcia.