Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Figi, orzechy włoskie i miód ...
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 14851
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9443
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2036
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4039
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 616
Pomysł na smaczne bezmięsne kanapki.
Odsłon: 303
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 14851
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9443
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2036
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4039
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 616
Pomysł na smaczne bezmięsne kanapki.
Odsłon: 303
Składniki
Piekarnik rozgrzać do temperatury 170 stopni. Blachę o wymiarach 20x20 cm wyłożyć papierem do pieczenia.
Masło utrzeć z cukrem na gładką, puszystą masę. Kolejno dodawać po jednym jajku, cały czas miksując. Następnie wsypać mąkę, mielone orzechy włoskie i proszek do pieczenia. Dodać skórkę cytrynową i esencję waniliową, wymieszać do połączenia składników.
Ciasto wyłożyć do przygotowanej formy, posypać siekanymi orzechami. Figi pokroić w ćwiartki, ułożyć na cieście.
Piec przez około 45-50 minut. Wyciągnąć z piekarnika i jeszcze gorące posmarować miodem. Zostawić do ostygnięcia.