Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Figi, orzechy włoskie i miód ...
Oto idealne danie dla tych, którzy lubią dobrze zjeść. Sycący gulasz z łopatk...
Odsłon: 2097
Bardzo delikatny, oryginalnie wyglądający pomarańczowy deserek. Na pewno zask...
Odsłon: 33
Prosty przepis na zdrowe danie pełne białka i witamin! Lekki obiad lub kolacj...
Odsłon: 50
Oto idealne danie dla tych, którzy lubią dobrze zjeść. Sycący gulasz z łopatk...
Odsłon: 2097
Bardzo delikatny, oryginalnie wyglądający pomarańczowy deserek. Na pewno zask...
Odsłon: 33
Prosty przepis na zdrowe danie pełne białka i witamin! Lekki obiad lub kolacj...
Odsłon: 50
Składniki
Piekarnik rozgrzać do temperatury 170 stopni. Blachę o wymiarach 20x20 cm wyłożyć papierem do pieczenia.
Masło utrzeć z cukrem na gładką, puszystą masę. Kolejno dodawać po jednym jajku, cały czas miksując. Następnie wsypać mąkę, mielone orzechy włoskie i proszek do pieczenia. Dodać skórkę cytrynową i esencję waniliową, wymieszać do połączenia składników.
Ciasto wyłożyć do przygotowanej formy, posypać siekanymi orzechami. Figi pokroić w ćwiartki, ułożyć na cieście.
Piec przez około 45-50 minut. Wyciągnąć z piekarnika i jeszcze gorące posmarować miodem. Zostawić do ostygnięcia.