Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Figi, orzechy włoskie i miód ...
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 247
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9502
szybkie spaghetti w trochę innym wydaniu :)
Odsłon: 1008
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 247
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9502
szybkie spaghetti w trochę innym wydaniu :)
Odsłon: 1008
Składniki
Piekarnik rozgrzać do temperatury 170 stopni. Blachę o wymiarach 20x20 cm wyłożyć papierem do pieczenia.
Masło utrzeć z cukrem na gładką, puszystą masę. Kolejno dodawać po jednym jajku, cały czas miksując. Następnie wsypać mąkę, mielone orzechy włoskie i proszek do pieczenia. Dodać skórkę cytrynową i esencję waniliową, wymieszać do połączenia składników.
Ciasto wyłożyć do przygotowanej formy, posypać siekanymi orzechami. Figi pokroić w ćwiartki, ułożyć na cieście.
Piec przez około 45-50 minut. Wyciągnąć z piekarnika i jeszcze gorące posmarować miodem. Zostawić do ostygnięcia.