Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Orzechowe ciasto z gruszkami to smaczne, ucierane ciasto do kawki. Można upiec z orzechami włoskimi lub laskowymi.
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326382
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12072
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16806
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5476
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326382
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12072
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16806
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5476
Składniki
Masło utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę. Wsypać szczyptę soli. Dodawać jajka po jednym ciągle ucierając.
Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia. Dodać do masy jajecznej. Wymieszać tylko do połączenia się składników. Na koniec dodać orzechy i mleko, delikatnie wymieszać.
Keksówkę wyłożyć papierem do pieczenia. Piekarnik nagrzać do temperatury 180°C. Ciasto przełożyć do foremki. Gruszki w całości wcisnąć w ciasto do dna. Piec około 50- 60 minut, najlepiej sprawdzić suchym patyczkiem, czy ciasto jest już upieczone. Ciasto wystudzić w formie i podawać posypane cukrem pudrem.