Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Troche inne pieczone jablko, otoczone warstwa orzechów i wypełnione marcepanem, podane z sosem piernikowym. Doskonaly deser nie tylko na wigilijny stól.
To zupa idealna na świąteczny stół o bardzo wyrazistym smaku i pięknym rumian...
Odsłon: 224
Przepis na pyszne i mocno czekoladowe brownie w wersji klasycznej. To ciasto...
Odsłon: 739
Nieskomplikowany sernik, jest prosty, dość szybki w wykonaniu, a przy tym bar...
Odsłon: 911
To zupa idealna na świąteczny stół o bardzo wyrazistym smaku i pięknym rumian...
Odsłon: 224
Przepis na pyszne i mocno czekoladowe brownie w wersji klasycznej. To ciasto...
Odsłon: 739
Nieskomplikowany sernik, jest prosty, dość szybki w wykonaniu, a przy tym bar...
Odsłon: 911
Składniki
Obrac jablka i usunac gniazda nasienne. Rozpuscic maslo, zmielic orzechy i wymieszac je z cynamonem i cukrem. Zanurzyc jablka w plynnym masle, obtoczac je orzechami i umieść foremce.
Ugniesc pozostale orzechy z marcepanem, podzielic mase na 5 porcji i uformowac waskie rolki. Wypelnic nimi jablka i wetknac w mase marcepanowa pól laski vynamonu. Piec w temperaturze 180 ° C przez okolo 45 minut.
SOS PIERNIKOWY: Wymieszac wszystkie skladniki w garnku i podgrzac na srednim ogniu przez około 5-7 minut caly czas mieszajac, az sos zgestnieje. Przecedzic przez sitko i odstawic do ostygniecia.
Cieple pieczone jablka podawac z zimnym sosem piernikowym.