Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Troche inne pieczone jablko, otoczone warstwa orzechów i wypełnione marcepanem, podane z sosem piernikowym. Doskonaly deser nie tylko na wigilijny stól.
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 919
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 87
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2138
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4158
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 919
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 87
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2138
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4158
Składniki
Obrac jablka i usunac gniazda nasienne. Rozpuscic maslo, zmielic orzechy i wymieszac je z cynamonem i cukrem. Zanurzyc jablka w plynnym masle, obtoczac je orzechami i umieść foremce.
Ugniesc pozostale orzechy z marcepanem, podzielic mase na 5 porcji i uformowac waskie rolki. Wypelnic nimi jablka i wetknac w mase marcepanowa pól laski vynamonu. Piec w temperaturze 180 ° C przez okolo 45 minut.
SOS PIERNIKOWY: Wymieszac wszystkie skladniki w garnku i podgrzac na srednim ogniu przez około 5-7 minut caly czas mieszajac, az sos zgestnieje. Przecedzic przez sitko i odstawic do ostygniecia.
Cieple pieczone jablka podawac z zimnym sosem piernikowym.