Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7946
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1270
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13732
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7946
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1270
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13732
Składniki
z wszystkich składników zagnieść ciasto,formować małe kuleczki i napełniać nimi dziurki w patelni(specjalna patelnia do pieczenia orzeszków)i piec na kuchence gazowej MASA orzechy zalać mlekiem i chwilę gotować.Masło utrzeć z cukrem (3/4szkl.)i dodawać zimne orzechy,na końcu dodać czystą wódkę.Masę wkładać do wgłębień w orzeszkach i je sklejać.