Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzone ciasto od mojej babuni BEZ SERA
Intensywny w smaku sos z sera pleśniowego rokfor na bazie białego wina i śmie...
Odsłon: 137
Polecam. Botwinka pachnie wiosną.
Odsłon: 360
Intensywny w smaku sos z sera pleśniowego rokfor na bazie białego wina i śmie...
Odsłon: 137
Polecam. Botwinka pachnie wiosną.
Odsłon: 360
Składniki
Ser: Do miski wsypać wszystkie składniki i wymieszać trzepaczką na gładką masę
Ciasto : Do garnka dodać margarynę roztopić razem z cukrem i kakaem dobrze wymieszać, potem dodajemy wino doprowadzamy do wrzenia i wyłączamy. Gdy ostygnie dodajemy żółtka ,mąkę , proszek do pieczenia i ubitą pianę z białek . Wlewamy na blachę robimy kleksy ze sera . Pieczemy w temp. 180 st -około 45 min góra dół . Na koniec można polać roztopioną czekoladą.