Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezonowe owoce przykryte malinową pianką i waniliową kruszonką są rewelacyjne. Szybkie i bardzo proste do przygotowania.
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4188
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 33763
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9717
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4188
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 33763
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9717
Składniki
Do miski wsypać mąkę, płatki owsiane, cukier cukier z wanilią i dodać masło.
Palcami rozcierać do powstania kruszonki.
Foremkę do pieczenia posmarować masłem. Na dno włożyć pokruszone biszkopty.
wsypać pokrojone brzoskwinie bez skórki, maliny i borówki, ( kilka odłożyć do dekoracji).
Białka ze szczyptą soli i łyżką cukru ubić na sztywną pianę.
Wsypać kisiel malinowy, delikatnie wymieszać, wyłożyć na owoce
Po wierzchu posypać kruszonką.
Włożyć do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec około 25 minut. Zimne ciasto można ozdobić świeżymi owocami.