Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezonowe owoce przykryte malinową pianką i waniliową kruszonką są rewelacyjne. Szybkie i bardzo proste do przygotowania.
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 190
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4424
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12022
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6838
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5620
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 190
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4424
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12022
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6838
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5620
Składniki
Do miski wsypać mąkę, płatki owsiane, cukier cukier z wanilią i dodać masło.
Palcami rozcierać do powstania kruszonki.
Foremkę do pieczenia posmarować masłem. Na dno włożyć pokruszone biszkopty.
wsypać pokrojone brzoskwinie bez skórki, maliny i borówki, ( kilka odłożyć do dekoracji).
Białka ze szczyptą soli i łyżką cukru ubić na sztywną pianę.
Wsypać kisiel malinowy, delikatnie wymieszać, wyłożyć na owoce
Po wierzchu posypać kruszonką.
Włożyć do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec około 25 minut. Zimne ciasto można ozdobić świeżymi owocami.