Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezonowe owoce przykryte malinową pianką i waniliową kruszonką są rewelacyjne. Szybkie i bardzo proste do przygotowania.
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 16826
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 96
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 313
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 834
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 23705
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 16826
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 96
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 313
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 834
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 23705
Składniki
Do miski wsypać mąkę, płatki owsiane, cukier cukier z wanilią i dodać masło.
Palcami rozcierać do powstania kruszonki.
Foremkę do pieczenia posmarować masłem. Na dno włożyć pokruszone biszkopty.
wsypać pokrojone brzoskwinie bez skórki, maliny i borówki, ( kilka odłożyć do dekoracji).
Białka ze szczyptą soli i łyżką cukru ubić na sztywną pianę.
Wsypać kisiel malinowy, delikatnie wymieszać, wyłożyć na owoce
Po wierzchu posypać kruszonką.
Włożyć do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec około 25 minut. Zimne ciasto można ozdobić świeżymi owocami.