Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste i szybkie ciasto, w sam raz na letnie dni ;-D
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 87
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 72
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 747
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 110
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 87
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 72
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 747
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 110
Składniki
Jajka ubijamy z cukrem pudrem na puszysty kogel-mogel. Następnie dodajemy przesianą przez sitko mąkę z proszkiem do pieczenia. delikatnie mieszamy do połączenia składników. Ciasto odstawiamy na 5 minut, aby odpoczęło.
Średniej wielkości blaszkę wykładamy papierem do pieczenia. na dno wykładamy czereśnie, które zalewamy ciastem biszkoptowym.
Ciasto pieczemy w piekarniku nagrzanym do temp. 160'C przez około 40-50 minut. Ciasto przed końcem pieczenia sprawdzamy patyczkiem, jeśli jest suchy można wyjąć ciasto, jeżeli nie dopiekamy jeszcze chwilkę.
Ciasto po upieczeniu studzimy we foremce, letnie wykładamy do góry dnem i obsypujemy cukrem pudrem Smacznego !!!
;-D
;-)))
;-d