Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lato, bogactwo świeżych owoców, które dodane do ciasta sprawiają , że jest apetyczne i aromatyczne.
Pychota. Polecam.
Odsłon: 215
Tarte buraki na zimę -przepis podstawowy. Buraczki z tego przepisu są bazą do...
Odsłon: 385
Ciasto palce lizać. A jesienią jest obowiązkowo do zrobienia. Polecam.
Odsłon: 124
Przepis dnia
Smaczny i szybki bigos.
Odsłon: 27688
Pychota. Polecam.
Odsłon: 215
Tarte buraki na zimę -przepis podstawowy. Buraczki z tego przepisu są bazą do...
Odsłon: 385
Ciasto palce lizać. A jesienią jest obowiązkowo do zrobienia. Polecam.
Odsłon: 124
Przepis dnia
Smaczny i szybki bigos.
Odsłon: 27688
Składniki
Mąki przesiać , wymieszać z kakao, proszkiem do pieczenia. Jajka ubić na puszysto z 24 dag cukru. Masę jajeczną wymieszać z produktami sypkimi. Piekarnik rozgrzać do 180 stopni. Blaszkę 24 x 35 cm wyłożyć papierem, wlać ciasto, wstawić do piekarnika i piec 20 minut lub do suchego patyczka. Wystudzić. Przekroić na połowę.
Maliny umyć, 35 dag przełożyć do rondelka, dodać 12 dag cukru, usmażyć konfiturę. Posmarować połowę ciasta.
Galaretki rozpuścić w 2 szklankach gorącej gotowanej wody, pozostawić do stężenia. Mango obrać , usunąć pestkę, zblendować. Czekoladę nadziewaną pokroić na drobno. Śmietanę ubić na sztywno, wymieszać z serkiem mascarpone, dodać mus z mango, wymieszać.
Dodać krzepnącą galaretkę oraz pokrojoną czekoladę, wymieszać. Połowę wyłożyć na ciasto , rozłożyć resztę malin, przykryć resztą masy.
Przykryć drugą połową ciasta. Czekoladę gorzką klasyczną rozpuścić w kąpieli wodnej, wyłożyć na ciasto, posypać wiórkami kokosowymi. Schłodzić w lodówce 4 godziny a najlepiej całą noc. Pokroić na porcje.