Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
szybka tarta bez pieczenia ze świeżymi owocami sezonowymi - w sam raz na leniwe popołudnie
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 167
Banalny przepis na pyszny deser z owoców kiwi. Jest słodki, smaczny i przede...
Odsłon: 134
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 47
Szybki przepis na pyszny obiad lub kolację. Kluski leniwe z Okrasą, bardzo po...
Odsłon: 97
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 167
Banalny przepis na pyszny deser z owoców kiwi. Jest słodki, smaczny i przede...
Odsłon: 134
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 47
Szybki przepis na pyszny obiad lub kolację. Kluski leniwe z Okrasą, bardzo po...
Odsłon: 97
Składniki
Herbatniki i ciastka kruszę i mieszam dokładnie. Czekoladę roztapiam w kąpieli wodnej, dodaję masło i czekam, aż się rozpuszczą. Lekko studzę i mieszam z ciastkami. Zagniatam jednorodną masę. Tortownicę wykładam folią. Nakładam masę czekoladowo-ciastkową, równomiernie dociskam na dnie tortownicy. Odkładam do lodówki do schłodzenia.
Kruszę bezy. Cukier puder przesiewam i mieszam z bezami i utrwalaczem do śmietany. Dobrze schłodzoną kremówkę ubijam, pod koniec ubijania dodaję mieszankę cukrową i ubijam do uzyskania sztywnego kremu. Wkładam do lodówki. Schłodzone mascarpone przekładam do miski. Dodaję sok i skórkę z cytryny. Miksuję do uzyskania puszystej masy. Mascarpone przekładam do misy z ubitą kremówką. Miksuję do połączenia. Wyjmuję schłodzony spód. Nakładam masę i wyrównuję. Na wierzchu układam owoce. Wkładam do lodówki na kilka godzin do zastygnięcia i schłodzenia. Przed podaniem posypuję cukrem pudrem.