Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
szybka tarta bez pieczenia ze świeżymi owocami sezonowymi - w sam raz na leniwe popołudnie
Pyszna tarta z owocami lata to radość dla oczu i rozkosz dla podniebienia! :)
Odsłon: 496
Słodkie tosty, robię je gdy chcę dodać słodki dodatek do śniadania lub kawy....
Odsłon: 151
Knedle to danie szybkie i łatwe w wykonaniu. Pomimo swej kaloryczności są dan...
Odsłon: 277
Faszerowana papryka to jedno z tych dań, które łączą w sobie wyjątkowy smak,...
Odsłon: 163
Suflet twarogowy z sezonowymi owocami to rewelacyjne letnie śniadanie lub des...
Odsłon: 3877
Pyszna tarta z owocami lata to radość dla oczu i rozkosz dla podniebienia! :)
Odsłon: 496
Słodkie tosty, robię je gdy chcę dodać słodki dodatek do śniadania lub kawy....
Odsłon: 151
Knedle to danie szybkie i łatwe w wykonaniu. Pomimo swej kaloryczności są dan...
Odsłon: 277
Faszerowana papryka to jedno z tych dań, które łączą w sobie wyjątkowy smak,...
Odsłon: 163
Suflet twarogowy z sezonowymi owocami to rewelacyjne letnie śniadanie lub des...
Odsłon: 3877
Składniki
Herbatniki i ciastka kruszę i mieszam dokładnie. Czekoladę roztapiam w kąpieli wodnej, dodaję masło i czekam, aż się rozpuszczą. Lekko studzę i mieszam z ciastkami. Zagniatam jednorodną masę. Tortownicę wykładam folią. Nakładam masę czekoladowo-ciastkową, równomiernie dociskam na dnie tortownicy. Odkładam do lodówki do schłodzenia.
Kruszę bezy. Cukier puder przesiewam i mieszam z bezami i utrwalaczem do śmietany. Dobrze schłodzoną kremówkę ubijam, pod koniec ubijania dodaję mieszankę cukrową i ubijam do uzyskania sztywnego kremu. Wkładam do lodówki. Schłodzone mascarpone przekładam do miski. Dodaję sok i skórkę z cytryny. Miksuję do uzyskania puszystej masy. Mascarpone przekładam do misy z ubitą kremówką. Miksuję do połączenia. Wyjmuję schłodzony spód. Nakładam masę i wyrównuję. Na wierzchu układam owoce. Wkładam do lodówki na kilka godzin do zastygnięcia i schłodzenia. Przed podaniem posypuję cukrem pudrem.