Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
szybka tarta bez pieczenia ze świeżymi owocami sezonowymi - w sam raz na leniwe popołudnie
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 68
Przepis na pełnoziarniste tortille wypełnione warzywami, grillowanym serem ha...
Odsłon: 6150
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 68
Przepis na pełnoziarniste tortille wypełnione warzywami, grillowanym serem ha...
Odsłon: 6150
Składniki
Herbatniki i ciastka kruszę i mieszam dokładnie. Czekoladę roztapiam w kąpieli wodnej, dodaję masło i czekam, aż się rozpuszczą. Lekko studzę i mieszam z ciastkami. Zagniatam jednorodną masę. Tortownicę wykładam folią. Nakładam masę czekoladowo-ciastkową, równomiernie dociskam na dnie tortownicy. Odkładam do lodówki do schłodzenia.
Kruszę bezy. Cukier puder przesiewam i mieszam z bezami i utrwalaczem do śmietany. Dobrze schłodzoną kremówkę ubijam, pod koniec ubijania dodaję mieszankę cukrową i ubijam do uzyskania sztywnego kremu. Wkładam do lodówki. Schłodzone mascarpone przekładam do miski. Dodaję sok i skórkę z cytryny. Miksuję do uzyskania puszystej masy. Mascarpone przekładam do misy z ubitą kremówką. Miksuję do połączenia. Wyjmuję schłodzony spód. Nakładam masę i wyrównuję. Na wierzchu układam owoce. Wkładam do lodówki na kilka godzin do zastygnięcia i schłodzenia. Przed podaniem posypuję cukrem pudrem.