Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wegańskie i 4 razy "BEZ"- bez jajek, cukru, tłuszczu i mąki!
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 124
Pyszny, wegański obiad z chrupiącym tofu, warzywami i grzybami. Starte na tar...
Odsłon: 70
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 744
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 356
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 124
Pyszny, wegański obiad z chrupiącym tofu, warzywami i grzybami. Starte na tar...
Odsłon: 70
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 744
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 356
Składniki
Mandarynki obrać ze skórek, błonek i zblendować z bananem oraz rodzynkami, a następnie dodać 100ml wody i zagotować.
Do zagotowanego musu dodać kasze kuskus i odstawić na 10 minut (pod przykryciem).
Do całości dodać jagody, wymieszać masę i przełożyć do foremki, a następnie odstawić do stężenia.
Gotowe ciasto polać musem ze zblendowanych moreli i udekorować jagodami oraz malinami.