Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moja propozycja na wigilijny deser...inny,pyszny i luksusowy ;-)
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 81
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 53
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 740
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 95
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 81
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 53
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 740
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 95
Składniki
Suszone owoce pokroić i namoczyć w Amaretto.Jabłko i pomarańczę obrać,pokroić w kostkę i wrzucić do miseczki.Dodać odsączone suszone owoce i otartą skórkę z pomarańczy.Wszystko wymieszać. Ciasto francuskie przekroić na 4 kwadraty i ułożyć je w formie do mufinków.Do koszyczków włożyć przygotowane owoce,wstawić do gorącego piekarnika ( 200 ) i piec 20 min,aż ciasto się zarumieni.Po lekkim przestudzeniu wyjąć "koszyczki" na talerzyki ,polać miodem i posypać brązowym cukrem.
Można wykorzystać owoce z wigilijnego kompotu,a dla dorosłych polać deser Ajerkoniakiem ;-)
SMACZNEGO