Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moja propozycja na wigilijny deser...inny,pyszny i luksusowy ;-)
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 13690
Błyskawiczny obiad z koprem włoskim w aromatycznym sosie serowym.
Odsłon: 2887
Puree z kalafiora to pyszna alternatywa dla klasycznego, ziemniaczanego. Cech...
Odsłon: 1195
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 13690
Błyskawiczny obiad z koprem włoskim w aromatycznym sosie serowym.
Odsłon: 2887
Puree z kalafiora to pyszna alternatywa dla klasycznego, ziemniaczanego. Cech...
Odsłon: 1195
Składniki
Suszone owoce pokroić i namoczyć w Amaretto.Jabłko i pomarańczę obrać,pokroić w kostkę i wrzucić do miseczki.Dodać odsączone suszone owoce i otartą skórkę z pomarańczy.Wszystko wymieszać. Ciasto francuskie przekroić na 4 kwadraty i ułożyć je w formie do mufinków.Do koszyczków włożyć przygotowane owoce,wstawić do gorącego piekarnika ( 200 ) i piec 20 min,aż ciasto się zarumieni.Po lekkim przestudzeniu wyjąć "koszyczki" na talerzyki ,polać miodem i posypać brązowym cukrem.
Można wykorzystać owoce z wigilijnego kompotu,a dla dorosłych polać deser Ajerkoniakiem ;-)
SMACZNEGO