Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Owocowy serniczek to niezawodne ciasto na imprezy, do pracy i dla dzieci. Na kremowych serkach i bitą śmietaną z usztywniaczem, bez żelatyny, ale z galaretką. Posmakuje każdemu.
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 970
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 105
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2159
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4175
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 970
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 105
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2159
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4175
Składniki
Owoce rozmrozić. Utrzeć jajka z cukrem, dodać masło i utrzeć na pianę. Mąkę przesiać z proszkiem i dodać do utartego masła. Wymieszać i rozprowadzić na foremce wyłożonej papierem. Piec w nagrzanym piekarniku w temperaturze 200 stopni 20- 30 minut. Ostudzić.
Śmietanę ubić z usztywniaczem i cukrem waniliowym, dodać serek. Na ciasto założyć metalowy pierścień i rozprowadzić masę serową.
Galaretki przygotować według przepisu. Owoce rozprowadzić na masie serowej i zalać tężejącą galaretką. Wstawić do lodówki do całkowitego zastygnięcia. Najlepiej na cała noc. Gotowy serniczek można udekorować bitą śmietaną lub świeżymi owocami.