Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne, słodkie, czekoladowe ciastka, dobre do mleka, wychodzi ok. 25 ciastek
Likier kokosowy domowej roboty, taki trochę Malibu przyrządzany na naszej wód...
Odsłon: 100
Sos chrzanowy znakomicie komponuje się z różnego rodzaju zimnymi mięsami, węd...
Odsłon: 1199
Polecam. Dobrze smakuje w rodzinnym gronie.
Odsłon: 11
Likier kokosowy domowej roboty, taki trochę Malibu przyrządzany na naszej wód...
Odsłon: 100
Sos chrzanowy znakomicie komponuje się z różnego rodzaju zimnymi mięsami, węd...
Odsłon: 1199
Polecam. Dobrze smakuje w rodzinnym gronie.
Odsłon: 11
Składniki
Masło ucieramy z cukrami na puszystą masę.
Dodajemy jajko i dobrze ubijamy.
Po trochu dodajemy mąkę, sodę, sól, cynamon, kakao, cały czas ucierając.
Wsypujemy płatki owsiane, czekoladę pokrojoną na małe kawałki, rodzynki.
Składniki łączymy łyżką.
Z ciasta lepimy małe kulki o średnicy na oko 4-4,5 cm.
Układamy na posmarowanej tłuszczem blaszce w sporych odstępach, aby ciastka nie skleiły się podczas pieczenia.
Pieczemy w temp. 200 stopni ok. 10-14 min. Brzegi ciastek mają się zarumienić.
POLECAM: Bardzo fajnie smakują do mleka.
KALORIE: Jedno ciasteczko to ok. 130 kcal. Z podanych składników wyszło mi 25 ciastek.