Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bez cukru, jajek, mąki czy mleka! Idealna przekąska.
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 281
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 14928
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 2920
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 281
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 14928
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 2920
Składniki
Suche składniki wsypujemy do miski. Żurawina jeśli jest duża warto ją przekroić na pól. Miód rozpuszczany i tak jak wodę, olej i sok z cytryny wlewany do miski z ziarnami. Wszystko dokładnie mieszamy. Odczekujemy ok.10 minut i formujemy ciastka i układamy na blaszce, wyłożonej papierem do pieczenia. Ciastka pieczemy w 180*C przez ok 30minut.