Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dwa w jednym pączki i chruściki. Nasze Babcie robiły właśnie takie ciasto.
Ryba po grecku co roku pojawia się na moim świątecznym stole. Jest pyszna a w...
Odsłon: 362
Cytrynowy makowiec oprócz swojego wyjątkowego smaku, jest wyjątkowo orzeźwiaj...
Odsłon: 1091
Pełna smaku, pyszna i prosta do przygotowania potrawka z delikatnego mięsa z...
Odsłon: 277
Ryba po grecku co roku pojawia się na moim świątecznym stole. Jest pyszna a w...
Odsłon: 362
Cytrynowy makowiec oprócz swojego wyjątkowego smaku, jest wyjątkowo orzeźwiaj...
Odsłon: 1091
Pełna smaku, pyszna i prosta do przygotowania potrawka z delikatnego mięsa z...
Odsłon: 277
Składniki
Wykonanie: Żółtka utrzeć z cukrem do białości. Do miski wsypać mąkę i dodać, przygotowany wcześniej z drożdży, połowy szklanki ciepłego mleka, łyżki cukru, łyżki mąki rozczyn. Następnie dodać utarte żółtka, resztę ciepłego mleka, spirytus i dokładnie wyrobić. Na koniec dodać lekko ciepłą rozpuszczoną margarynę, dalej wyrabiać aż ciasto będzie odchodziło od ręki, po czym odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Wyrośnięte ciasto wyłożyć na stolnicę i z jednej połowy wyrobić pączki, a z drugiej chruściki. Smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor.