Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dwa w jednym pączki i chruściki. Nasze Babcie robiły właśnie takie ciasto.
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 47
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 738
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 91
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 211
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 47
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 738
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 91
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 211
Składniki
Wykonanie: Żółtka utrzeć z cukrem do białości. Do miski wsypać mąkę i dodać, przygotowany wcześniej z drożdży, połowy szklanki ciepłego mleka, łyżki cukru, łyżki mąki rozczyn. Następnie dodać utarte żółtka, resztę ciepłego mleka, spirytus i dokładnie wyrobić. Na koniec dodać lekko ciepłą rozpuszczoną margarynę, dalej wyrabiać aż ciasto będzie odchodziło od ręki, po czym odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Wyrośnięte ciasto wyłożyć na stolnicę i z jednej połowy wyrobić pączki, a z drugiej chruściki. Smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor.