Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dwa w jednym pączki i chruściki. Nasze Babcie robiły właśnie takie ciasto.
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1272
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 463
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3436
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1035
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1272
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 463
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3436
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1035
Składniki
Wykonanie: Żółtka utrzeć z cukrem do białości. Do miski wsypać mąkę i dodać, przygotowany wcześniej z drożdży, połowy szklanki ciepłego mleka, łyżki cukru, łyżki mąki rozczyn. Następnie dodać utarte żółtka, resztę ciepłego mleka, spirytus i dokładnie wyrobić. Na koniec dodać lekko ciepłą rozpuszczoną margarynę, dalej wyrabiać aż ciasto będzie odchodziło od ręki, po czym odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Wyrośnięte ciasto wyłożyć na stolnicę i z jednej połowy wyrobić pączki, a z drugiej chruściki. Smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor.