Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
zawsze mnie przerażało wyrabianie ciasta drożdżowego , a tu raz dwa i gotowe,,,,
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 88
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40736
Przepis na klasyczne tiramisu, bez zbędnych dodatków, ale podane w wygodnych...
Odsłon: 1118
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 271
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3464
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 88
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40736
Przepis na klasyczne tiramisu, bez zbędnych dodatków, ale podane w wygodnych...
Odsłon: 1118
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 271
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3464
Składniki
Gotujemy ziemniaki , przecieramy przez praskę .
Do miski wlewamy olej, cukier , rozkruszone drożdże , cukier waniliowy, sól dokładnie rozcieramy widelcem.Dodajemy też 2 roztrzepane jajka.Do masy dodajemy zmielone ziemniaki , przesianą mąkę , wyrabiamy wszystko na jednolite elastyczne ciasto.Z ciasta formujemy małe pączki , przykrywamy ściereczką i odstawiamy do wyrośnięcia.
Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy pączki. Gorące pączki nadziewamy marmoladą , powidłami lub obsypujemy cukrem pudrem.Z tej porcji ciasta wyszło mi 26 pączków.