Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pączki serowe z chudego białego sera mielonego w kostce, na proszku do pieczenia, smażone na oleju i posypane cukrem pudrem.
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 488
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 5316
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 3446
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 488
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 5316
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 3446
Składniki
Do miski wsypać mąkę pszenną tortową, proszek do pieczenia, cukier zwykły i waniliowy oraz szczyptę soli. Dodać ser, jajko i rozdrobnioną margarynę/masło. Zagnieść elastyczne ciasto. Podzielić je na kilka części. Każdą część uformować w wałeczek jak na kopytka i pokroić w kilkucentymetrowe kawałki. W garnku rozgrzać olej. Włożyć pączki. smażyć je kilka minut na małym ogniu. Pączki będą się same obracały. Wyłożyć na ręcznik papierowy, przestudzić i posypać cukrem pudrem.