Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najłatwiejsze i najszybsze do wykonania pączki. Polane cytrynowym lukrem znikają szybciej niż się je robi :)
Małe tortille z dobrze doprawionym farszem z kurczakiem i chorizo. Przed poda...
Odsłon: 51
Pączki wiedeńskie, pączki hiszpańskie czy gniazdka - bez względu na nazwę to...
Odsłon: 60
Surówka bardzo prosta w przygotowaniu, z niewielu składników, ale smaczna jak...
Odsłon: 1155
Tradycja spotyka nowoczesność – oto przepis, który podbije Twoje kubki smakow...
Odsłon: 274
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 15263
Małe tortille z dobrze doprawionym farszem z kurczakiem i chorizo. Przed poda...
Odsłon: 51
Pączki wiedeńskie, pączki hiszpańskie czy gniazdka - bez względu na nazwę to...
Odsłon: 60
Surówka bardzo prosta w przygotowaniu, z niewielu składników, ale smaczna jak...
Odsłon: 1155
Tradycja spotyka nowoczesność – oto przepis, który podbije Twoje kubki smakow...
Odsłon: 274
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 15263
Składniki
Z ciasta wycinamy okrągłe plastry ( użyłem szklanki o średnicy 7 cm i wyszło 15 krążków ). Połowę plastrów smarujemy roztrzepanym jakiem. Na posmarowane krążki kładziemy łyżeczkę dżemu. Następnie przykładamy nieposmarowanymi plastrami lekko dociskając brzegi. Gotowe pączki kładziemy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i wkładamy blachę do piekarnika nagrzanego do 200 stopni Celsjusza na 15 minut.
Ostudzone pączki można posypać cukrem pudrem lub polać lukrem. Lukier robimy następująco: do miseczki wsypujemy 10 łyżek cukru pudru, wlewamy 3 łyżki soku z cytryny lub wody i dokładnie rozcieramy. Gęstość nie powinna większa niż ciepłego budyniu.