Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najłatwiejsze i najszybsze do wykonania pączki. Polane cytrynowym lukrem znikają szybciej niż się je robi :)
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5743
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8929
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8044
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5533
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5743
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8929
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8044
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5533
Składniki
Z ciasta wycinamy okrągłe plastry ( użyłem szklanki o średnicy 7 cm i wyszło 15 krążków ). Połowę plastrów smarujemy roztrzepanym jakiem. Na posmarowane krążki kładziemy łyżeczkę dżemu. Następnie przykładamy nieposmarowanymi plastrami lekko dociskając brzegi. Gotowe pączki kładziemy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i wkładamy blachę do piekarnika nagrzanego do 200 stopni Celsjusza na 15 minut.
Ostudzone pączki można posypać cukrem pudrem lub polać lukrem. Lukier robimy następująco: do miseczki wsypujemy 10 łyżek cukru pudru, wlewamy 3 łyżki soku z cytryny lub wody i dokładnie rozcieramy. Gęstość nie powinna większa niż ciepłego budyniu.