Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pączki z mascarpone to pyszna i błyskawiczna w przygotowaniu słodka przekąska. Są lekkie, puszyste i mają delikatny cytrynowy aromat. Przygotowanie zajmuje tylko 30 minut, a efekt zachwyci każdego.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5255
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 821
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11671
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5042
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1287
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5255
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 821
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11671
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5042
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1287
Składniki
Do miski dodajemy mascarpone, jajka, cukier i cukier waniliowy. Mieszamy, aż składniki się połączą.
Następnie dodajemy mascarpone startą skórkę z cytryny, szczyptę soli i dokłdnie mieszamy. Teraz wsypujemy przesianą mąkę i proszek do pieczenia. Na koniec wlewamy spirytus i wyrabiamy gładką masę. W szerokim garnku rozgrzewamy olej do temperatury około 170°C.
Dużą łyżką nabieramy trochę ciasta a małą zgraniamy na rozgrzany tłuszcz. Smażymy pączki partiami, aż staną się złociste z dwóch stron. Po usmażeniu wykładamy je na ręcznik papierowy, aby odsączyć nadmiar tłuszczu. Wystudzone posypujemy cukrem pudrem . Pączki z mascarpone są już gotowe… Smacznego