Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pączki z mascarpone to pyszna i błyskawiczna w przygotowaniu słodka przekąska. Są lekkie, puszyste i mają delikatny cytrynowy aromat. Przygotowanie zajmuje tylko 30 minut, a efekt zachwyci każdego.
Przepis dnia
Propozycja na pyszny obiad ugotowany w stosunkowo krótkim czasie i przy niewi...
Odsłon: 2456
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 2200
Spaghetti z kurczakiem, cukinią i pomidorkami koktajlowymi to danie proste i...
Odsłon: 932
Przepis dnia
Propozycja na pyszny obiad ugotowany w stosunkowo krótkim czasie i przy niewi...
Odsłon: 2456
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 2200
Spaghetti z kurczakiem, cukinią i pomidorkami koktajlowymi to danie proste i...
Odsłon: 932
Składniki
Do miski dodajemy mascarpone, jajka, cukier i cukier waniliowy. Mieszamy, aż składniki się połączą.
Następnie dodajemy mascarpone startą skórkę z cytryny, szczyptę soli i dokłdnie mieszamy. Teraz wsypujemy przesianą mąkę i proszek do pieczenia. Na koniec wlewamy spirytus i wyrabiamy gładką masę. W szerokim garnku rozgrzewamy olej do temperatury około 170°C.
Dużą łyżką nabieramy trochę ciasta a małą zgraniamy na rozgrzany tłuszcz. Smażymy pączki partiami, aż staną się złociste z dwóch stron. Po usmażeniu wykładamy je na ręcznik papierowy, aby odsączyć nadmiar tłuszczu. Wystudzone posypujemy cukrem pudrem . Pączki z mascarpone są już gotowe… Smacznego