Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pączki z mascarpone to pyszna i błyskawiczna w przygotowaniu słodka przekąska. Są lekkie, puszyste i mają delikatny cytrynowy aromat. Przygotowanie zajmuje tylko 30 minut, a efekt zachwyci każdego.
Jeśli macie sentyment do budyniu z sokiem, koniecznie spróbujcie kociewskiego...
Odsłon: 91
Krokiety na twarogu z dodatkiem kolendry i chili to bardzo aromatyczne, delik...
Odsłon: 5577
Przepis dnia
Soczyste kotlety mielone i siekane.
Odsłon: 3991
Włoska zupa fasolowa.
Odsłon: 109
Dla wielbicieli czekolady i nie tylko. Domowe najlepsze.
Odsłon: 685
Jeśli macie sentyment do budyniu z sokiem, koniecznie spróbujcie kociewskiego...
Odsłon: 91
Krokiety na twarogu z dodatkiem kolendry i chili to bardzo aromatyczne, delik...
Odsłon: 5577
Przepis dnia
Soczyste kotlety mielone i siekane.
Odsłon: 3991
Włoska zupa fasolowa.
Odsłon: 109
Dla wielbicieli czekolady i nie tylko. Domowe najlepsze.
Odsłon: 685
Składniki
Do miski dodajemy mascarpone, jajka, cukier i cukier waniliowy. Mieszamy, aż składniki się połączą.
Następnie dodajemy mascarpone startą skórkę z cytryny, szczyptę soli i dokłdnie mieszamy. Teraz wsypujemy przesianą mąkę i proszek do pieczenia. Na koniec wlewamy spirytus i wyrabiamy gładką masę. W szerokim garnku rozgrzewamy olej do temperatury około 170°C.
Dużą łyżką nabieramy trochę ciasta a małą zgraniamy na rozgrzany tłuszcz. Smażymy pączki partiami, aż staną się złociste z dwóch stron. Po usmażeniu wykładamy je na ręcznik papierowy, aby odsączyć nadmiar tłuszczu. Wystudzone posypujemy cukrem pudrem . Pączki z mascarpone są już gotowe… Smacznego