Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pavlova, czyli jedna ogromna beza zjadana przez wszystkich z największą przyjemnością :)
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 2253
Pączki bez dodatku cukru i bez mąki pszennej. Idealne dla osób na diecie i cu...
Odsłon: 2217
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 696
Czerwona kapusta jest skuteczna w leczeniu otyłości i cukrzycy typu 2. Wspier...
Odsłon: 993
Nigdy nie byłam wielką fanką fasoli, ale tym daniem byłam zachwycona! Przepis...
Odsłon: 1095
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 2253
Pączki bez dodatku cukru i bez mąki pszennej. Idealne dla osób na diecie i cu...
Odsłon: 2217
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 696
Czerwona kapusta jest skuteczna w leczeniu otyłości i cukrzycy typu 2. Wspier...
Odsłon: 993
Nigdy nie byłam wielką fanką fasoli, ale tym daniem byłam zachwycona! Przepis...
Odsłon: 1095
Składniki
Białka z dodatkiem soli ubić na sztywną pianę. Następnie stale ubijając dodawać po łyżce cukru, na końcu dodać ocet jabłkowy i mąkę ziemniaczaną, zmiksować. Dużą blachę wyłożyć papierem do pieczenia, narysować na nim okrąg o śr. 24 cm. i wyłożyć pianę. Pieczemy przez 30 min. w piekarniku nagrzanym do 120 stopni, a następnie w 100 stopniach suszymy bezę przez 2,5-3 godzin.
Śmietankę ubić na sztywno z cukrem pudrem. Ostudzoną bezę delikatnie smarujemy śmietanką. Na wierzchu układamy owoce dowolnie pokrojone (u mnie w plastry). UWAGA!!! Śmietankę i owoce najlepiej wyłożyć na ok. 30 min. przed podaniem, nie wcześniej!!! Smacznego!