Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nazwa ciasta może nie jest zbyt zachęcająca, ale za to ciasto jest rewelacyjne, nieziemsko słodkie, karmelowe, z bezą i migdałami. Cienkie, kruche placki przekładane masą karmelową, posypane migdałami, którym zawdzięcza swoją nazwę- PAZNOKIEĆ. Naprawdę warto je zrobić.
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113020
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 382
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 713
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 548
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113020
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 382
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 713
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 548
Składniki
Masło, mąkę, proszek do pieczenia i żółtka szybko zagnieść. Podzielić na 3 równe części. Białka ubić na parze z cukrem i cukrem waniliowym. Na trzech pergaminach narysować 3 jednakowe prostokąty (20x30cm). Papier posypać mąką, rozwałkować ciasto na cienkie placki. Każdy placek posmarować masą bezową. Całość piec przez 20-30 minut w 150st C. Placki wystudzić na pergaminie. Masę karmelową wraz z masłem utrzeć na gładką masę. Krem podzielić na 3 części, każdy placek posmarować masą. Trzeba uważać przy składaniu ciasta, ponieważ placki są bardzo kruche. Wierzch obficie posypać płatkami migdałowymi. Pozostawić w chłodnym miejscu na noc.