Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne cudownie czekoladowe z dnia na dzień mają coraz bardziej intensywny smak :)
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326802
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12132
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 17035
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326802
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12132
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 17035
Składniki
Cukier , olej i kakao wyrabiamy dobrze mikserem , następnie dodajemy jajka i ekstrakt z wanilii , mieszamy ,aż składniki się ze sobą dobrze połączą . Mąkę przesiewamy i mieszamy z proszkiem do pieczenia oraz solą , dodajemy do ciasta i dobrze wyrabiamy. Ciasto wkładamy do lodówki na ok. 20 minut.
Cukier puder przesiewamy na duży talerz , ciasto nabieramy łyżką i obtaczamy dobrze w cukrze pudrze lekko spłaszczając .Kładziemy na wyłożonej papierem blaszce w 2-3 cm odstępach (ciasteczka bardzo rosną dlatego nie róbcie dużych :) i pieczemy ok. 15 minut w 170 C . Pilnujemy ciastek , gdyż lubią się przypalić od spodu , mogą być lekko miękkie , ale to nic gdy ostygną będą twardsze dlatego nie przeciągajcie zbytnio czasu pieczenia .